Naš je grad konačno dobio stijenu!

14.12.2016. Rekao je to Ratko Stojković prilikom svečanog otvorenja umjetne stijene za penjanje nazvane po prerano preminulom planinaru Tomislavu Galoviću koja je postavljena u Osnovnoj školi Ljubo Babić u Jastrebarskom

Suradnjom Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko, Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Osnovne škole Ljubo Babić,  Sportske zajednice grada Jastrebarskog i obitelji Galović realiziran je projekt „Preko stijena do zvijezda“ - izgradnja i postavljanje umjetne stijene. 

Stijena je postavljena u maloj sportskoj dvorani gdje je osiguran adekvatan prostor, a idejni začetnik projekta je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture, Ratko Stojković, uz podršku Igora Plantaša – predsjednika HPDJ. Vidno zadovoljan Stojković, u utorak 13. prosinca prisutnima je predstavio novu sportsku aktivnost u gradu, a ujedno je i zahvalio zaslužnima za postavljanje umjetne stijene koja je, kako je rekao, stijena svih građana Jaske. 6 metara visoka i 5 metara široka umjetna stijena, koja će zasigurno zadovoljiti potrebe brojnih sportaša i rekreativaca svih generacija.

Tijena nosi ime Tomislava Galovića, prerano preminulog člana Hrvatskog planinarskog društva Jastrebarsko, a upravo su njegovi roditelji svečano otkrili spomen tablu na ulazu u malu dvoranu. 

Pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, također nije krio zadovoljstvo učinjenim, te je u svom govoru pohvalio mlado i vrlo ambiciozno vodstvo Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, na čelu sa predsjednikom Domagojem Šlatom koji je pak ovom prilikom rekao: ’’Današnji dan je odličan primjer onoga što naše društvo može dati našoj djeci i generacijama koje tek dolaze. Zahvaljujem gosp. Krajaču što je prepoznao ovaj projekt namijenjen razvoju sporta kod djece i mladih. Stijena pruža mnoge nove mogućnosti, a realizacija projekta dokaz je da zajedno može više!’’  

Ravnateljica Osnovne škole Ljubo Babić, Sanja Sertić, naglasila je da su učenici oduševljeni, a prije samog čina otvorenja prisutnima se obratio i gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel: ’’Prve hrabrosti u životu stječu se kroz penjanje. Mi smo se penjali na bakinu šljivu ili jabuku, a naša djeca sad imaju priliku stjecati hrabrost penjanjem na umjetnu stijenu, uz budno oko svojih učitelja. Ovo je mala i velika investicija. Mala, ako mislimo na uložena sredstva, a velika jer otvara totalno nove mogućnosti i novu perspektivu treniranja u našem gradu. Uz to i nosi ime čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag, pa je vrijednost još puno veća’’.

Učitelji tjelesne i zdravstvene kulture već su ranije počeli upoznavati jaskanske učenike sa sportskim penjanjem, a prema viđenome, ne samo da su oduševljeni novom stijenom, već mnogi imaju izuzetne penjačke sposobnosti, u što su se sinoć uvjerili svi prisutni. Za kraj, spomenimo i to da je 11. prosinca Međunarodni dan planina, datum kojeg, od sada, Jaskanci imaju dobrog razloga za obilježavanjem.
I.B.

TAGOVI | HPD Jastrebarsko | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!