Nikakve suradnje između Grada i Remondisa nije bilo

30.08.2018. Nakon izjave iz tvrtke Remondis Medison da su s gradonačelnikom Novoselom održali niz prijateljskih sastanaka, gradonačelnik odgovara kako je to najobičnija laž

Moj stav u vezi ovog pitanja je isti kao i stav mojih sugrađana: centru za medicinski otpad nema mjesta u Jastrebarskom. Tvrtka Remondis laže kada kaže da su održali niz prijateljskih sastanaka samnom.
O odnosu grada i Remondisa mogu jedino reći da odnosa nije niti bilo. Dva puta smo sjedili za istim stolom, prvi puta 2014. godine kada smo im rekli da nisu dobrodošli u Jasku, a na isti način smo se očitovali prilikom izdavanja dozvole 2015. godine nadležnom ministarstvu, kada smo izričito naveli da se protivimo izdavanju dozvole za obradu opasnog otpada.
Drugi sastanak održao se prije dva tjedna u prisustvu predstavnika inicijative koja je prikupljala peticiju, predstavnika MO Cvetković i GČ Donja Jaska, gdje sam im direktno poručio da nisu dobrodošli u naš grad, te da ćemo se svim zakonskim sredstvima boriti da to tako i bude!
Oni to govore kako bi skrenuli pažnju sa problema i stvorili trač. Zato je bitno da se držimo činjenica. A činjenice su sljedeće: građani, Grad Jastrebarsko i ja osobno smo protiv centra za obradu medicinskog otpada. Mi smo kao grad dali negativno mišljenje i na glavni projekt i na Studiju o utjecaju na okoliš i u okviru zakonskih okvira protivimo se njihovim planovima za gradnju centra za obradu medicinskog otpada. Da, mi ih kočimo i protivimo se tome i borit ćemo se dalje i nećemo ni pod koju cijenu pristati da se takav centar "uvaljuje" u naš grad. U cijeloj ovoj priči je ključno Ministarstvo koje je Remondisu dosad produživalo privremene dozvole, pa čak i nakon što je utvrdilo da iste nisu izdane sukladno zakonu, a Ministarstvo je to koje im može zabraniti daljnji rad.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Zvonimir Novosel

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!