Nori Max osvojio Jasku

11.02.2018. U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog, danas je održan još jedan "Fašnik u Jaski"

Povorka sa dječjim, osnovnoškolskim i odraslim skupinama krenula je u 14.00 sati od nekadašnjeg hotela Jaska pa sve do Strossmayerovog trga gdje se odvijao zabavni fašnički program.  Fašničku povorku su uveličale Svetojanske mažoretkinje te PO DVD Petrovina.

U dječjem programu nastupili su veseli Shrek, Fiona, vila i pčelica koji su razveselili dvanaest skupina Dječjeg vrtića Radost, među kojima su bili graškići, grožde, pačići, note, kontinenti, Afričke kućice, vesela šuma, radosne vodene poruke, močvara, more i vremenske prilike. Djeca su se posebno zasladila krafnama koje je osigurala TZG Jastrebarskog, a kao i svake godine za svaku vrtićku skupinu osigurana je novčana pomoć za pripremu maski u iznosu od 500,00kn.

Program za odrasle započeo je vrhunskom zabavom uz legendarne likove popularne serije Gruntovčani – Dudek, Regica, Cinober i Presvetli te Šojku i Škanjca koji su zavladali gradom. Gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Domagoj Šlat i Stipe Bučar maskirali su se u bebe i na prevaru su smijenjeni sa vlasti te su ključeve Grada bezuvjetno morali predati kraljici tiranije Šojki koja je Jasku ubrzo pretvorila u Fašničku Republiku.
Uslijedilo je predstavljanje osnovnoškolskih i odraslih fašničkih skupina.

Utješne nagrade u iznosu po 2.000,00kn osvojili su OŠ skupina ’Bebeki’ i ’Umirovljenici Europski pioniri’. Najboljom skupinom u konkurenciji odraslih proglašena je ’Nori Max iz Pavučnjaka’ koja je nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 10.000,00 kuna.

Ovogodišnji novitet bilo je natjecanje za najbolji fašnički tulum u ugostiteljskim objektima u Jaski. Maskirani stručni žiri obišao je prijavljene objekte te je ocjenjivao je gdje je to najviše maskiranih gostiju, uređenost objekta, a dodatni bodovi osvajali su se u slučaju da je osoblje objekta maskirano, nastupom benda/DJ-a i procjenom atmosfere u objektu.
Drugu nagradu u iznosu po 1.500,00kn osvojili su poznati jaskanski kafići Haustor i Mazana, a prvu nagradu za najbolji fašnički tulum u iznosu od 3.000,00kn osvojio je kafić ’Kod Tome’ u Gucima Draganičkim.

Kao i svakoga fašnika, Šojka i Škanjac sudili su onome tko je kriv za sve nevolje koje su se dogodile tokom godine – Fašniku te su ga kako i priliči zapalili! 

Za sve maskirane posjetitelje bilo je organizirano besplatno kušanje paprikaša kojeg su pripremili članovi Udruge branitelja Jastrebarsko te su se mogli okrijepiti kuhanim vinom, gemištom ili čajem, a najmlađi su se mogli zasladiti ukusnim krafnama Medenog kutka Jastrebarsko.

Pjesma, ples i ludorije bila su glavna obilježja ovogodišnjeg Fašnika, a dobro raspoloženi posjetitelji su se uz dobru atmosferu i muziku zadržali na Strossu sve do mraka.
Martina Lukić
TZG Jastrebarskog

TAGOVI | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!