Novaki kroz ljude i vjeru

27.02.2017. Svečana promocija knjige autora Zdenka Vukovića Cene "Novaki kroz ljude i vjeru" održana je u petak 24. veljače u prisutnosti brojnih mještana Novaka, njihovih prijatelja i gostiju

Zahvaljujući dobro sačuvanoj arhivi DVD-a Novaki nastala je monografija koje se nebi postidjele ni mnogo veće sredine.

Inicijator ovog projekta predsjednik DVD-a Novaki Ranko Vojnović prvi je pozdravio prisutne i zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana. 

Velečasni Gojislav Kovačić podsjetio je ovom prilikom na bogatu povijest župe kojoj pripadaju i Novakii,  Denis Fratrić govorio je DVD-u Novaki koje ove godine slavi 90 godina uspješnog rada,  a dekan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba prof.dr.sc. Damir Ježek pohvalio je upornost Ranka Vojnovića i mještana Novaka koji su zaslužni za ovu prekrasnu monografiju. 

. Prisutnima se obratio i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je pohvalio inicijatore projekta i autora knjige kojom se  mogu ponositi svi stanovnici grada Jastrebarskog, a u kojoj se prepoznaju mnogi Novačani koji su utkali sebe u dušu svoga naselja.

Autor knjige "Novaki kroz ljude i vjeru" neumorni jaskanski kroničar i pisac Zdenko Vuković Cena uspio je napraviti  monografiju o jednom malom selu, iako, kako je rekao, na samom početku bio je malo sumnjičav, ali kada je vidio vrijednu i odličnu sačuvanu arhivu  DVD-a Novaki koja može biti ogledni primjer kako treba očuvati svoju povijest, znao je da na kraju uspjeh neće izostati. 

Novaki su mjesto, rekao je Cena, iz kojeg potječu tri svećenika, a naveo je i jednu zanimljivost koja govori kako se troje Novačana našlo 1912. na putničkom brodu Titanicu, a jedan je i preživio! 

Na svečanoj promociji govorili su i neki od mještana, ponosni što njihovo malo naselje ima ovako vrijednu knjigu.

Promociju knjige svojim su nastupom uveličali pjevački zbor Ad hoc i kantautor Pero Rogan.

Ivica Krčelić

TAGOVI | DVD Novaki | Zdenko Vuković Cena

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!