NOVI ASFALT U GORNJEM IZIMJU I U GORNJEM DESINCU

13.05.2020. Uskoro kreće sanacija prometnica i u drugim naseljima u kojima je završeno polaganje kanalizacijskih cijevi

Mještani gornjeg Izimja i dijela Gornjeg Desinca dočekali su posljednju etapu projekta Naša voda, naša budućnost, a to je sanacija i asfaltiranje prometnica. Nakon polaganja kanalizacijskih cijevi i svih popratnih radova na izvedbi nove vodnokomunalne infrastrukture, izvršena je sanacija rovova, nakon koje su uslijedili pripremni radovi za polaganje asfalta i u konačnici samo asfaltiranje.
Ukupno je dosad asfaltirano oko 15 kilometara prometnica u Prhoću, Izimju, Gornjem Desincu i donjoj Jaski, kao i dio županijske prometnice u naselju Gornja Reka. Bitno je napomenuti kako se od saniranih prometnica gotovo 10 kilometara odnosi na nerazvrstane ceste čija se obnova sufinancirala dodatnim sredstvima osiguranim iz proračuna Grada Jastrebarskog.

Na gradilištima u drugim naseljima koja su dio aglomeracije Jastrebarsko, poput donjeg Izimja, Domagovića, Donje i Gornje Reke, Novaka Petrovinskih i Volavja radovi se i dalje izvode po planu. Na nekima od njih fokus je na polaganju cijevi, ugradnji revizijskih okana i izvedbi kućnih priključaka, no na pojedinima su krenuli i prvi koraci ka sanaciji i asfaltiranju prometnica.
Sredinom svibnja radovi će započeti i u Zagrebačkoj ulici u Jastrebarskom gdje će se kanalizacijske cijevi polagati u dužini od oko 135 metara, dio po kolniku, a dio po zelenoj površini usporedno s obližnjim potokom Reka. Zagrebačka ulica bit će tijekom radova zatvorena za promet te iz Grada Jastrebarskog i Voda Jastrebarsko mole sve građane da poštuju novu prometnu regulaciju.

Maja Gradišar Perotić

TAGOVI | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!