Novi EU projekt Grada Jastrebarskog

08.10.2020. Gradonačelnik Novosel potpisao ugovor za izgradnju i modernizaciju biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom u vrijednosti od 13,8 milijuna kuna

Projekt „Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom“ uključuje izgradnju i modernizaciju biciklističke infrastrukture na području Urbane aglomeracije Zagreb, u Gradu Jastrebarskom, u dužini od 3,65km, a namijenjenu javnoj uporabi i povezivanju oblika prijevoza prihvatljivih za okoliš. Izgrađena i modernizirana biciklistička infrastruktura doprinijet će boljoj povezanosti na linijama koje u gradu Jastrebarskom služe za dnevne migracije, većem korištenju javnih sredstava prijevoza (željeznice i autobus) te će se postići cjelovita smislena biciklistička infrastruktura, odnosno povezanost do sada izgrađenih i planiranih biciklističkih trasa. Projektom je predviđena izgradnja i modernizacija tri povezane dionice biciklističko pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici GG1 u Jastrebarskom (GG1 jug, GG1 sredina te GG1 sjever). Na dionici GG1 sjever planirana je izgradnja dvije funkcionalne cjeline: biciklističko pješačke staze ukupne dužine 909,78m (po 454,89m sa svake strane prometnice) te biciklističkog odmorišta s urbanom opremom kod Doma zdravlja. Na dionici GG1 sredina planirana je izgradnje biciklističko pješačke staze dužine 257,47m s lijeve strane te s desne strane 564,70m. Ukupna dužina dijela pješačko-biciklističkih staza koja će se prilagoditi/modernizirati u skladu s uvjetima iz Pravilnika o biciklističkoj infrastrukturi iznosi 601,13m s lijeve strane te 293,90m s desne strane. Također, na srednjoj dionici je planirana izgradnje biciklističkog odmorišta s urbanom opremom kod gradskog groblja. Na dionici GG1 jug izgraditi će se biciklističko pješačka staza ukupne dužine 1030m (sa svake strane prometnice po 440m te na rotoru 150m). Radovi na izgradnji i modernizaciji biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici (GG1) u Jastrebarskom, između ostalih navedenih, uključuju i izvođenje radova elektroinstalacija, postavljanja prometne signalizacije, hortikulturno odnosno krajobrazno uređenje zelenih površina u zoni zahvata biciklističko-pješačkih staza i rotora na dionici GG1 jug. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.834.637,27 HRK, a od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose: 7.674.798,14 HRK.
Projekt „Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom“ prijavljen je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „ITU - Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb“ KK.07.4.2.18 Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezija RH 14-20, prioritetna os 7 Povezanost i mobilnost, specifični cilj 7ii2 Povećanje broja putnika u javnom prijevozu.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!