Novi raj za ribiče

05.06.2017. Nakon radova na uređenja jezera broj 1 u Novakima koji su potrajali gotovo godinu dana, u subotu 3. lipnja ovaj novi raj za ribiče otvoren je za sportski ribolov

U kolovozu prošle godine započelo je uređenje jezera broj 1 u Novakima, i to u najvećoj mjeri sredstvima osiguranim putem natječaja Zagrebačke županije , Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo. 

Jezeru je bilo zaraslo u sitno i krupno raslinje, drveće i trstiku. Nasipi su bili u derutnom stanju, propuštali su vodu i samim time nije bilo moguće održati konstantan vodostaj i sve to rezultiralo je jako lošim uvjetima za obavljanje sportskog ribolova. Nakon nekoliko radnih akcija članova i prijatelja jaskanskog ribolovnog društva uslijedilo je čišćenje i uređivanje jezera strojevima koji su pojačali sve nasipe, odmuljili dno jezera, uklonili raslinje, korijenje, trstiku i sve ostalo nepotrebno s dna jezera.

Po završetku radova članovi društva, ali i svi građani Jastrebarskog te gosti, dobili su prekrasno uređeno jezero koje je početkom lipnja otvoreno za sportski ribolov.
I.K.

TAGOVI | ŠRD Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!