Novogodišnji koncert u Stankovu

07.01.2012. Na blagdan Sveta tri kralja sinoć je u Stankovu održan tradicionalni Novogodišnji koncert DVD-a Stankovo i KUD-a Okićka trešnja

Veliki broj mještana Stankova ali i ostalih okićkih naselja okupio se sinoć u vatrogasnom domu u Stankovu na već tradicionalnom Novogodišnjem koncertu DVD-a Stankovo i KUD-a Okićka trešnja. Veliki broj izvođača, poznati božićni i novogodišnji napjevi, te niz popularnih pjesama, bili su garancija dobre atmosfere i pravog blagdanskog ugođaja.

 Prvi su nastupili članovi pjevačkog zbora KUD-a Okićka trešnja koji su najviše zagrijali publiku tradicionalnim veselim afričkim napjevima, kojima su se ovi vrijedni okićanci predstavili i na otvorenju izložbe božićnih jaslica u Jastrebarskom.

Već tradicionalno na koncertu u Stankovu nastupa i puhački orkestar DVD-a Cvetković, koji je sinoć nastupio u pomlađenom sastavu.

Veliki pljesak dobio je već poznati kvartet saksofona Glazbene škole Jastrebarsko kojeg čine i dvojica mladih saksofonista iz Stankova. Iako još učenici niže muzičke škole, ovi mladi glazbenici imaju blistavu budućnost, ako naravno nastave raditi kao do sada.

Koncerti u Stankovu nezamislivi su bez pjevačkog zbora Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva Dr. Antun Radić iz Okića. Ovi sjajni pjevači od kojih je veliki broj već u poznim godinama, još uvijek su u dobroj pjevačkoj kondiciji. Ovoga puta pjevali su i uz vlastiti glazbeni sastav, što je zaista izvrsno zvučalo, a glazbenici su dobro došli i nakon koncerta na već tradicionalnom domjenku.

Sinoć se po prvi puta publici predstavio i podmladak puhačkog orkestra DVD-a Stankovo. Iako vježbaju nepunu godinu dana, najmlađi glazbenici ovog orkestra pokazali su veliki talent i sutra će biti zasigurno odlična dopuna ili pak zamjena svojim starijim kolegama.

I naravno, šećer na kraju, bio je nastup puhačkog orkestra DVD-a Stankovo kojeg vodi nenadmašni motivator i izvrstan pedagog Drago Fabijanić. Na početku Strauss i atmosfera Musicvereina iz Beča u odličnoj izvedbi puhača iz Stankova, kojeg u velikom broju čine učenici Glazbene škole Jastrebarsko. Sada se tek vidi prava vrijednost jaskanske glazbene škole koja naprosto vrvi sjajnim mladim talentima, od kojih će sigurno mnogi biti vrsni, ne samo jasksanski, već i hrvatski glazbenici. 

Najviše oduševljenja kod publike izazvao je Drago Fabijanić, koji se pokazao ne samo kao vrstan dirigent, već i kao glazbenik koji zna stvoriti pravu atmosferi i glazbu približiti publici. Naime, prilikom izvođenja pjesme Feuerfest Josefa Straussa, koja je posvećena kovačima, Fabijanić se "prerušio" u kovača i u dijelovima skladbe gdje se mora čuti zvuk nakovnja, on je to stvarno činio čekićem na pravom nakovnju kojeg su članovi DVD-a Stankovo za ovu priliku donijeli u dvoranu. Zaista pravi doživljaj i za publiku ali i mlade glazbenike koji su svog dirigenta izvrsnom svirkom podržali.

Već tradicionalno na kraju koncerta zahvala predsjednika DVD-a Stankovo Ignaca Smetka svim izvođačima ali i publici na dolasku te predaja prigodnih poklona voditeljima svih izvođača.     

TAGOVI | DVD Stankovo

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!