Obilježen Dan pobjede

05.08.2012. Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća danas je u Jastrebarskom obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod centralnog križa na jaskanskom gradskom groblju za sve žrtve Domovinskog rata, u Jastrebarskom je danas obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Sjećanje je to na slavne dane vojno redarstvene akcije Oluja, u kojoj je oslobođen najveći dio okupiranog hrvatskog teritorija i grad Knin kao središte srpske pobune. Hrabri hrvatski vojnici u samo nekoliko dana oslobodili su preko 10.000 četvornih kilometara ili više od 18 posto hrvatskog teritorija. Nažalost, tijekom akcije poginulo je 174, a ranjeno je 1430  hrvatskih vojnika.

 U prisutnosti Gradskih vijećnika, predstavnika braniteljskih udruga i političkih stranaka, u ime Grada, vijenac su položili zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar i zamjenici predsjednika Gradskog vijeća Mate Ivančić i Zoran Savić. 

Kraću molitvu i blagoslov kod središnjeg je križa na jaskanskom gradskom groblju predvodio je jaskanski župnik vlč. Stjepan Rožanković, a nekoliko prigodnih pjesama otpjevali su članovi pjevačkog zbora župe Svetog Nikole.

Povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti te Dana branitelja čestitku je uputio i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.
-Zahvaljujući akciji  "Oluja" ali i brojnim drugim pobjedama, kao temeljima na kojima je stvorena država Hrvatska, s ponosom obilježavamo ovaj dan. Ovom prigodom s velikom zahvalnošću i poštovanjem prisjećamo se i onih kojih više nema među nama. Upravo stoga, na mladim Hrvaticama i Hrvatima stoji obveza da grade budućnost naše zemlje i osiguraju bolje sutra za nove naraštaje nudeći im sigurno okruženje, dobro i staloženo gospodarstvo i vjeru u boljitak.
Svim građanima, pripadnicima Oružanih snaga i policije,te hrvatskim braniteljima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti sa željom da i dalje radimo na pravednom, modernom i demokratskom društvu.

TAGOVI | Dan pobjede | Grad Jastrebarsko | Stipe Bučar

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!