Obilježen Dan Vladka Mačeka

21.07.2017. Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, Jastrebarsko je jučer proslavilo 138. obljetnicu rođenja dr. Vladka Mačeka

Obilježavanje Dana ovog istaknutog Jaskanca rođenog prije točno 138 godina, 20. srpnja 1879., započelo je svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada Jastrebarskog na kojoj se prisutnima prvi obratio potpredsjednik vijeća Filip Tončić, a potom u ime župana Zagrebačke županije prigodnim govorom obratila se zamjenica župana Nadica Žužak, a zatim i gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, te saborski zastupnik i predsjednik HSS-a  Krešo Beljak.  

Nakon svečane sjednice krenula je organizirana povorka predvođena zastavama i narodnim nošnjama do biste dr. Vladka Mačeka, gdje su visoki uzvanici položili vijenac i upalili svijeće.

Molitvu kod biste predvodio je otac Milan Stipić, a poznati Mačekov govor je pročitao je Josip Cuković, član Gradskog kazališta Jastrebarsko. Svečanost je pjevačkim nastupom uveličalo HSPD dr. Antun Radić iz Okića, a prije zajedničkog druženja, u čast sjećanja na dr. Vladka Mačeka služena je i sveta misa u župnoj crkvi u Jastrebarskom.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!