Obilježen Dan Vlatka Mačeka

19.07.2019. Dan dr. Vladka Mačeka, istaknutog Jaskanca rođenog prije 140 godina obilježen je svečanom sjednicom Gradskog vijeća, svetom misom u crkvi sv. Nikole biskupa, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Mačekove biste u Jastrebarskom

Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su svi govornici svoje govore posvetili ovom velikanu i istaknutom Jaskancu dr. Vladku Mačeku, održana je u Centru za kulturu u Jastrebarskom.

U obraćanjima visokih uzvanika moglo se, između ostalog, čuti kako je dr. Vladko Maček jedan od najvećih hrvatskih pravnika i političara 20. stoljeća koji u bogatoj povijesti hrvatskog naroda predstavlja simbol poštenja, tolerancije, dijaloga i dosljednosti, ali prije svega borbe za socijalnu pravdu, zajedništvo, hrvatsku kulturu te svekoliki razvoj i napredak.

Nakon Sjednice posvećene liku i djelu Jaskanca dr. Vladka Mačeka, koju je vodio potpredsjednik Gradskog vijeća Filip Tončić, u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa održana je i misa zadušnica u čast sjećanja na povijesnu ličnost koja je ponos grada Jastrebarskog.

Po završetku mise, krenula je organizirana povorka do biste dr. Vladka Mačeka, gdje su mnogi visoki uzvanici položili vijenac i upalili svijeće. Molitvu u crkvi i kod biste predvodili su velečasni Filip Marić i Otac Marian Jeftimov, a svečanost je pjevačkim nastupom uveličalo HSPD dr. Antun Radić iz Okića.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!