Obnova dvorca kreće za godinu dana

17.03.2020. Na 19. sjednici Gradskog vijeća održanoj 12. ožujka gradski su vijećnici jednoglasno usvojili Zaključak o sklapanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta "Obnova i revitalizacija dvorca Erdődy u Jastrebarskom"

Ovim Zaključkom ovlastili su gradonačelnika Zvonimira Novosela da u ime Grada Jastrebarskog potpiše ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za obnovu jaskanskog dvorca u iznosu od oko 50 milijuna kuna.

-Ponosan sam i sretan što smo nakon gotovo 10 godina uspjeli učiniti veliki korak prema uređenju našeg dvorca, a što je sigurno jedan od povijesnih trenutaka za naš grad. Veliko hvala mom timu koji je marljivo radio i pazio na baš svako slovo u projektu, ali hvala i svima koji su na bilo koji način pomogli. Do samog početka građevinske obnove dvorca predstoji još dosta koraka i procedura, ali očekujem da će ista započeti već početkom sljedeće godine, rekao je na sjednici Vijeća gradonačelnik Novosel te dodao kako ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske! Vjerujem da će uz novi sjaj našeg dvorca i predivnog Perivoja naš grad postati važna turistička destinacija!
Ukupna vrijednost projekta, odnosno vrijednost prihvatljivih troškova određena je u iznosu od 72.908.631,28 kuna od kojeg bespovratna sredstva iznose 49.503.626,59 kuna. Projekt uključuje obnovu zgrade dvorca, uređenje i prenamjenu za potrebe stanovništva grada Jastrebarskog i gravitacijskog područja te izgradnju parkirališta za osobne automobile i autobuse. Razdoblje provedbe projekta je od 29. ožujka 2018. do 16. kolovoza 2022. godine.

Na sjednici Gradskog vijeća koja je protekla bez međustranačkih prijepora i skoro sve su točke izglasane jednoglasno, prihvaćeni su i pohvaljeni izvještaji o radu Centra za kulturu i Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

I.K.

TAGOVI | Gradsko vijeće Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!