Odgovornost na prvom mjestu!

21.10.2020. Na današnjoj sjednici Stožer Civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio Prijedlog Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje grada Jastrebarskog koji je upućen Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog, u srijedu 21. listopada 2020. godine, održao je Sjednicu na kojoj su, uz izvješća o epidemiološkoj situaciji na području grada Jastrebarskog, usvojene i nužne epidemiološke mjere, a Prijedlog Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Jastrebarskog upućen je Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije radi predlaganja istih Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.
Uz izvješće i pregled svih dosadašnjih aktivnosti u borbi sa koronavirusom, Stožer civilne zaštite upoznat je s trenutnom epidemiološkom situacijom na području grada Jastrebarskog, koja je iz dana u dan promjenjiva, no prema riječima dr. Vranješa još uvijek je pod kontrolom. Trenutno na području grada imamo ukupno 32 pozitivna slučajeva te 65 osoba u samoizolaciji. Dr. Vranješ naglasio je i kako je izuzetno bitno da se sugrađani obavezno pridržavaju svih mjera i preporuka te da budu što odgovorniji u borbi protiv širenja koronavirusa jer jedino zajedničkim snagama možemo prebroditi nastalu situaciju. Nadalje, na Sjednici su prisustvovale i ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko te v.d. ravnateljice Srednje škole Jastrebarsko, koje su iznijele način organizacije rada u navedenim ustanovama u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 te izvijestile kako je situacija pod kontrolom. Stanje u Osnovnoj školi Ljubo Babić Jastrebarsko također je pod kontrolom, a izvješće je Načelniku Stožera podnijela ravnateljica škole ranije, iz razloga nemogućnosti prisustvovanja Sjednici.
Na današnjoj sjednici je Stožer Civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio i Prijedlog Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Jastrebarskog. Navedeni Prijedlog Odluke dostavljen je Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije radi upućivanja iste Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske na donošenje.
-Ovom prilikom zahvaljujem se svim svojim sugrađanima na dosadašnjem odgovornom ponašanju te ih pozivam da i nadalje to čine. U situaciji u kojoj se nalazimo potrebna je odgovornost svakoga od nas te maksimalno poštivanje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nacionalnog i lokalnog stožera, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i održanje socijalne distance. Samo zajedničkim snagama možemo ovu situaciju što prije i što bezbolnije prebroditi. Svima onima koji su pozitivni želim brzo ozdravljenje, rekao je ovom prilikom načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, te napomenuo kako će Stožer, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, sve bitne informacije i dalje pravovremeno dijeliti sa svojim sugrađanima.
U slučaju potrebe, pozivaju se građani da kontaktiraju svog liječnika direktno putem telefona ili maila, isto tako mogu ostvariti kontakt putem dežurnog telefona 01/6599 062 ili direktnim dolaskom u Dom zdravlja uz pridržavanje epidemioloških mjera. Također, pozivaju se građani grada Jastrebarskog da se sa svim eventualnim upitima obrate Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog na broj telefona 01/ 6281 110 ili na mail: stozer@jastrebarsko.hr

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Najčitanije

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!