Odluku da postane svećenik donio je pred Stepinčevim grobom

10.07.2017. U posljednjih stotinu godina Sveta Jana dala je više od desetak svećenika, a jedan od njih je i Danijel Hačko, koji je jučer u crkvi svete Ane u Gorici Svetojanskoj služio svoju mladu misu

U Svetoj Jani jučer je bilo izuzetno svečano. Već od jutarnjih sati u Dragi Svetojanskoj kod kapelice Presvetog Trojstva okupljali su se vjernici i članovi brojnih svetojanskih udruga kako bi dočekali i pozdravili svoga mladog svećenika, Danijela Hačka.

Bili su tu i Danijelovi roditelji Kristina i Josip Hačko koji su svome sinu dali blagoslov, a potom su ga pjesmom pozdravili pjevači izvornih pjesama KUD-a Sveta Jana. Velika procesija krenula je iz Drage Svetojanske do crkve svete Ane gdje su Danijela dočekali brojni mještani u samoj crkvi i pokraj nje, gdje se na velikom ekranu mogla pratiti mlada misa Danijela Hačka.

Bili su tu i brojni svećenici među kojima i monsinjori Josip i Stjepan Baloban, Juraj Batelja, gotovo svi svećenici jaskanskog dekanata predvođeni dekanom prečasnim Stjepanom Rožankovićem, Danijelovi kolege mladi svećenici, a među brojnim vjernicima bio je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat. 

Već na mladoj misi moglo se vidjeti da je crkva u Hrvata dobila jednog odlučnog svećenika, sigurnog u sebe i gromkog glasa, pa da ne znamo što se događa rekli bismo da je ovo bila misa jednog mladog ali iskusnog svećenika. Danijel je i sjajan pjevač tako da će vjernici u župi u koju će poći imati prilike uživati u njegovom lijepom glasu. 

Iako je Danijel od malena bio vezan za crkvu i puno promišljao o svećeničkom zvanju, nije odmah krenuo na bogosloviju. Završio je gimnaziju u Jastrebarskom, potom je krenuo na pravni fakultet, i onda negdje prije završetka fakulteta nadjačala je želja i volja da postane svećenik. Konačnu odluku donio je 2010. godine ujesen, nakon duge molitve na grobu blaženog Alojzija Stepinca. I evo, sedam godina kasnije u svojoj rodnoj Svetoj Jani odslužio je i mladu misu na ponos svojih roditelja, ali i svih Svetojanaca koji su s velikom pažnjom pratili jučer svaku njegovu izgovorenu riječ.
Ivica Krčelić

TAGOVI | Župa Sveta Jana

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!