Održan 8. Desinečki bal

08.09.2014. Prošle subote u Donjem Desincu održan je još jedan Desinečki bal na kojem su pored domaćina članova KUD-a Desinec, nastupili i njihovi gosti iz Okića, Jastrebarskog, Zagreba, i Ozlja

U organizaciji KUD-a Desinec protekle subote 6. rujna ispod velikog šatora na malonogometnom igralištu u Donjem Desincu održan je 8. po redu Desinečki bal. 

Nakon što je predsjednik KUD-a Desinec Stjepan Puhar zahvalio svima na dolasku i poželio im dobrodošlicu, prvi su se posjetiteljima predstavili najmlađi članovi KUD-a Desinec. 

 Nakon njih nastupili su članovi Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva Antun Radić iz Okića, a potom starija folklorna skupina KUD-a Desinec. 

I ove godine Desinečki bal nisu propustili susjedi iz Stankova, članovi KUD-a Okićka trešnja. 

 Zapažen nastup imali su potom članovi Češke besede iz Zagreba koja uglavnom okuplja pripadnike češke manjine, a osnovana je davne 1874. kao kulturno društvo Čeha u Zagrebu.

I ove godine na Desinečkom balu pjevale su djevojke iz Vokalnog ansambla Gouriena, kao najbolji mali vokalni ansambl Zagrebačke županije. 

U Desinec su u subotu stigli i članovi KUD-a Vrhovec kod Ozlja, a po prvi puta na Desinečkom balu nastuili su i članovi pjevačkog društva "Javor" iz Jastrebarskog pod vodstvom vlč. Milana Stipića.

Posljednji na ovogodišnjem balu nastupili su članovi KUD-a iz Vivodine. Po završetku programa nastavljeno je veselo druženje uz pjesmu i ples.

TAGOVI | KUD Desinec

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!