Održan Ireksov craft sajam u Jastrebarskom

25.05.2018. Na prostorima Ireks Arome u Jastrebarskom održan je prvi Ireksov kućni sajam kojeg je u tri dana trajanja posjetilo preko 800 uzvanika i poslovnih partnera iz Hrvatske i inozemstva

Bila je to prigoda upoznati naše partnere o novostima iz raznih programa Ireks Arome – program pekarstva, slastičarstva i sladoleda, mesni program, program za pivo, vino i voćne sokove, program aroma i dodataka za stočnu hranu, program eteričnih ulja i ekstrakata, program aroma i boja u prehrambenoj industriji, industriji pića, farmaceutskoj industriji te program mirisnih kompozicija za kozmetičke, sapunske, detergentske, kemijske, farmaceutske i druge proizvode.

Koncepcija sajma zamišljena je kao prezentacija i degustacija novih proizvoda iz pekarskog i slastičarskog programa i sladoleda te mesnog programa kao i predavanja o novostima u vinskom i pivskom programu, programu stočne hrane te programima aroma i boja, eteričnih ulja i mirisa, zatim ciljanim obilascima u prostore proizvodnje te kontrolno-analitičkog laboratorija.

Naravno, prijam gostiju, druženje, konzumacija jela i pića, dakle najveseliji dio uz glazbu sastava Dyako iz Đakova odvijao se u šatoru pored upravne zgrade, unutar kojega se nalazio veliki drveni šank, pozornica za glazbenike, pivski stolovi i klupe, točionik i kamionček  za craft-pivo, vinski kutak za degustiranje hrvatskih autohtonih sorti vina, stare drvene bačve kao mali otočići za druženje uz piće, stroj za soft sladoled, fotografski kutak sa strojem za fotografiranje, švedski stolovi sa ponudom mesa, kruha, peciva, salata i slastica. 

Pokraj šatora pripremljeni roštilj na drveni ugljen gdje su se spravljali pečeni mesni proizvodi te interijer uređen u craft stilu s drvenim podom, bačvama te drvenim kašetama, uzorcima pivskoga slada u velikm vrećama, odavali su ugođaj dobrog, starog, seljačkog, toplog craft sajma s ponudom craft pekarskih, slastičarskih i mesnih proizvoda te ponudom craft pića (pivo, vino). Svi zaposlenici Ireks Arome koji su bili angažirani na sajmu, nosili su za tu prigodu posebno dizajnirane prepoznatljive majice kao i pločice s imenom.
Na ulazu u šator bile su kao hostese naše drage Jaskanke koje su svakom gostu uz ljubazni osmijeh za dobrodošlicu dijelile i bedževe za goste te ih po grupama vodile do odredišta za prezentacije, obilaske i predavanja.

Već prvog dana sajma posjetilo nas je oko 300 uzvanika i poslovnih partnera iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova i Hrvatske i kako to već na početku dolikuje, goste je u ime domaćina pozdravio direktor Ireks Arome gospodin Krešimir Bošnjak te im zaželio dobrodošlicu, lijepo druženje i ugodan boravak na sajmu. Svakako treba spomenuti i drage nam osobe iz matične kuće Ireks iz Kulmbacha, SR Njemačka (gospodin Stefan Soiné, gospodin Jürgen Brinkmann, gospodin Mattias Böttcher, gospođa dr. Sabine Krätzchmar, gospođa Stephanie Poperl, gospodin Christian Riedinger), a koji su svojom prisutnošću potvrdili veličinu i snagu samog Ireksa te posebno dali značaj ovome craft sajmu.
Drugi dan sajma bio je rezerviran za uzvanike i poslovne partnere iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije te naravno iz Hrvatske, dok je danas, trećega dana bilo druženje s novim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te našim umirovljenicima i sadašnjim djelatnicima Ireks Arome.

Poseban štimung i nezaboravne trenutke tijekom održavanja sajma, a posebno treći dan priredili su nam članovi glazbenog sastava Dyako, koji su, nadam se, svima ugodili širokim repertoarom i izborom popularnih pjesama za ples i zabavu te posebno prolazeći pjesmama dijelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Tekst i fotografije: jj

TAGOVI | Ireks Aroma

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!