Održan najuspješniji "Wine trail&run" do sada

24.08.2017. Protekli vikend u okolici Jastrebarskog održano je deveto kolo nacionalne Treking lige pod nazivom Jaskanski Vinski treking 2017 "Wine trail&run"

Ova manifestacija se u gradu Jastrebarskom održava već sedmu godinu, te su je ove godine u rekordnom broju posjetili natjecatelji iz sedam zemalja: Slovenije, Austrije, Luxemburga, Španjolske, Francuske, Kanade te iz cijele Hrvatske.

Svi prijavljeni natjecatelji, a bilo ih je ukupno 541, natjecali su se u tri različite kategorije: Kapljica (Light) 8km, Škropec (Active) 15km, Gemišt (Challenge) 22km. Start i cilj utrke bio je na Plešivičkim Poljanicama, a utrka se je odvijala po Parku prirode Žumberak Samoborsko gorje. 

Po kategorijama su pobijedili sljedeći natjecatelji:
Kapljica (Light) žene:
1. Elena Ban
2. Nola Jandrečić
3. Ivana Halapir

Kapljica (Light) muški:
1. Josip Domjančić
2. Goran Hek
3. Vladimir Kamenski

Škropec (Active) žene:
1. Maja Marukić
2. Matea Mamić
3. Jelena Đorđević

Škropec (Active) muški:
1. Mario Špoljar
2. Željko Konosić
3. Alexis Quiot (Francuska)

Gemišt (Challenge) žene:
1. Helena Gleđa
2. Jelena Brezak
3. Petra Kulić

Gemišt (Challenge) muški:
1. Nikola Špoljar
2. Marko Gorički
3. Goran Lesjak

U sklopu ovog događanja jaskanski vinari imali su priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu. Upoznavanje ljepota prirode, ugostiteljske i turističke ponude Jaske i okolice ima za cilj ova sportska manifestacija, a veliki broj natjecatelja je proveo cijeli vikend na našem području. 

Povećani broj noćenja pridonosi turističkom značaju našeg grada i okolice. Ovakve utrke zasigurno imaju budućnost i postoji velika potreba za njima. Veliki broj ljudi želi upoznavati dijelove Hrvatske na ovakav način, jer im se uz sportsko natjecanje nudi i mogućnost upoznavanja ugostiteljske i turističke ponude određenog dijela naše zemlje.

Ovogodišnjoj manifestaciji potporu su dali  Grad Jastrebarsko, Sportska zajednica grada Jastrebarsko i Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, te Zeleni prsten Zagrebačke županije, a kao vrlo dobrog promotora grada i okolice prepoznali su je Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Zagrebačke županije. Utrka se je održavala uz dozvolu i također potporu Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. 

Organizatori Društvo za sport i rekreaciju  Jastreb extreme i ove godine su se pobrinuli da svi natjecatelji iz Jaske nose lijepa sjećanja na utrku i druženje, te da svi budu oduševljeni gostoljubivošću domaćina i kvalitetom proizvoda koje su imali priliku isprobati.
M.B.

TAGOVI | Jastreb extreme

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!