Održana 123. redovna izborna sjednica Skupštine DVD-a Petrovina

23.02.2017. U subotu 18. veljače održana je 123. redovna izborna sjednica Skupštine DVD-a Petrovina


U izvješću o radu za 2016. godinu tajnica društva Jadranka Domjančić osvrnula se na brojne aktivnosti u prošloj godini a posebno je istaknula rad s mladima koji društvo ostvaruje kroz vatrogasna natjecanja i kroz rad Puhačkog orkestra. Vatrogasna postrojba DVD -a Petrovina broji 29 operativnih vatrogasaca koji su sudjelovali na 7 intervencija te na 3 vatrogasne vježbe a izvršena su osposobljavanja za vatrogasna zvanja i specijalnosti.
Društvo je sudjelovalo u 2016. godini sa pet natjecateljskih desetina na ukupno 32 vatrogasna natjecanja. Najveći uspjeh ostvarila je ekipa seniora na Državnom natjecanju vatrogasaca u Puli s osvojenim 12. mjestom i plasmanom u zlatnu kategoriju natjecanja.

Na Gradskom natjecanju koje je održano u Petrovini, dvije ekipe podmlatka ostvarile su plasman na županijsko natjecanje. Važan projekt u radu društva je organizacija vatrogasnog natjecanja „Kup DVD-a Petrovina“ koje je prošle godine poprimilo međunarodni karakter okupivši 46 natjecateljskih desetina iz područja zagrebačke i karlovačke županije te susjedne Slovenije.
Puhački orkestar je u 2016. godini ostvario ukupno 22 nastupa. Prošle godine započeo je s radom i pomladak Puhačkog orkestra sa 20 novih članova, djece u dobi od 8-14 godina. Nabavljeno je osam novih instrumenata za uspješan početak nove generacije glazbenika u Petrovini.
Na sjednici su ponovo izabrani za naredni četverogodišnji mandat za predsjednika Ivan Samarin, zapovjednika Mladen Cvetan, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora i Zapovjedništva.


Na sjednici su dodjeljene spomenice za rad u vatrogastvu članovima društva za 20 i 70 godina kao i uvjerenja o osposobljavanju. Predsjednik Ivan Samarin zahvalio se svim članovima na podršci te na brojnim aktivnostima i dobrim rezultatima u prošloj godini. Uspješnom radu svakako doprinosi i podrška Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog te Vatrogasne zajednice županije i grada, kao i brojnih donatora koji su prepoznali rad ovog društva.

Godišnoj skupštini prisustvovali su načelnik HVZ-a Željko Popović, u ime župana Zagrebačke županije pročelnik stručne službe župana Mato Jurić, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, dopredsjednik VZGJ Ranko Vojnović te predstavnici 13 prijateljskih društava i udruga.
Jadranka Domjančić

TAGOVI | DVD Petrovina

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!