Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

09.06.2017. U Gradskoj je vijećnici održana je danas konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Jastrebarsko na kojoj je za predsjednicu ponovo izabrana Željka Kovačić, a potpredsjednici vijeća su Ivan Budišćak i Filip Tončić

Nakon održanih lokalnih izbora u Jastrebarskom je danas održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj je prisegu položilo 17 vijećnika. To su  Željka Kovačić, Leon Bastašić, Ignac Smetko, Ivan Budiščak, Goran Neralić, Petar Španić, Milan Frkonja, Snježana Janković, Nedjeljko Bujan, Tomislav Preprotić, Miljenko Pavlaković, Luka Cipurić, Andrej Krlin, Jurica Paljug, Nikola Ivčec, Filip Tončić i Roman Rodić.

Za predsjednicu vijeća jednoglasno je izabrana Željka Kovačić (SDP), koja je Vijećem predsjedavala i protekle 4 godine, a za njene zamjenike izabrani su jednoglasno Ivan Budiščak (HSU) i većinom glasova Filip Tončić (HSS). Za potpredsjednika Gradskog vijeća bio je predložen i Tomislav Preprotić (HDZ), ali nije dobio dovoljno glasova.
Da podsjetimo, većinu na lokalnim izborima osigurao je SDP s parterima kojima je pripalo 9 mandata, 6 mandata ima HDZ, a po jedan HSS i MOST.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovalo je svih 17 vijećnika, od kojih su i dvije žene iz redova SDP-a, Željka Kovačić i Snježana Janković. Na sjednici izabrani su i novi članovi mandatnog povjerenstva i Odbora za izbor i imenovanja, te ostale članove radnih tijela.
Novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća, Željka Kovačić, u svom je prvom obraćanju pozvala vijećnike na argumentiranu i konstruktivnu raspravu i zalaganje za dobrobit svih građana našega grada.

Novoizabranoj predsjednici i potpredsjednicima Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima čestitao je i zaželio uspjeh u radu i gradonačelnik Zvonimir Novosel, pozvavši ih na kvalitetnu suradnju i zajednički rad koji će doprinijeti boljitku našega grada i svih njegovih stanovnika.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!