Održane smotre folklora

12.04.2015. Jastrebarsko je proteklog vikenda bilo domaćin Regionalnim smotrama folklora za djecu i odrasle folklorne skupine Kulturno umjetničkih društava jaskanskog kraja

Proteklog vikenda u Jastrebarskom su, više nego uspješno, održane dvije Regionalne smotre folklora.

U petak, 10. travnja održana je Regionalna smotra dječjeg folklora. Nastupe dječjih skupina budnim okom je promatrala stručna komisija koju su činili glazbeni voditelj i dirigent u ansamblu Lado, Dražen Kurilovčan, te licencirana umjetnička voditeljica i koreografkinja Senka Jurina. Prema njihovoj procjeni, najboljima su proglašene dječje skupine KUD-a "Seljačka sloga" Kupinec i KUD-a "Bratinečko srce" Bratina. Samim time, plasirali su se na Županijsku smotru dječjeg folklora.

U subotu, 11. travnja održana je Regionalna smotra izvornog i koreografiranog folklora za odrasle skupine. U ocjenjivačkoj komisiji ponovno je bio Dražen Kurilovčan, a uz njega je u subotu cijelu smotru pratio i znanstveni savjetnik Instituta za etnologiju i folkloristiku Tvrtko Zebec. 

Prema njihovoj odluci, na Županijsku smotru izvornog folklora idu KUD "Magdalena" Donja Kupčina i KUD "Lipa" Slavetić. Na Županijsku smotru koreografiranog folklora plasirao se KUD "Bratinečko srce" iz Bratine.

Organizator smotri, Zajednica kulturno umjetničkih udruga ovim putem zahvaljuje Gradu Jastrebarskom na pokroviteljstvu, Osnovnoj školi "Ljubo Babić" na ustupljenom prostoru za presvlačenje, Centru za kulturu Jastrebarsko, te lokalnim medijima koji su pratili nastupe folkloraša.

Već sljedeći vikend, 19. travnja, u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga grada Jastrebarskog, održat će se i Revijalna smotra zborova i tamburaškog sastava. Smotra će se održati u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 19 sati. Na smotri će nastupiti Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, Zbor KUD-a umirovljenika Jastrebarsko, KUD "Cvijet", Cvetković, Župski crkveni zbor Sv. Nikole Jastrebarsko, Vokalni ansambl "Gouriena" i Tamburaški orkestar DVD-a Čabdin. 

Revijalnoj smotri ove godine će se po prvi puta pridružiti i Mješoviti pjevački zbor "AD HOC".
Vjerujemo da ćete i narednog vikenda uživati u nastupu pjevača našega grada, te da ćete svojim dolaskom podržati i ovu kulturno-umjetničku manifestaciju.
Barbara Jerečić

TAGOVI | Zajednica kulturno umjetničkih udruga

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!