Održano natjecanje ’Dani vina & kotlovina fina’

11.09.2017. Jučer je na jaskanskom Sajmištu, u organizaciji TZG Jastrebarskog održano deveto po redu natjecanje u pripremanju kotlovine, pod nazivom ’’Dani vina & kotlovina fina’’


Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 28 ekipa u slobodnoj i u vatrogasnoj konkurenciji. Unatoč kiši, brojni natjecatelji su pokazali vrhunsko znanje pripremanja kotlovine, a na brojnim kotlovima bilo je i inovativnih gastronomskih rješenja.

Stručni žiri kojeg su činili: Ivana Španić – predstavnica Grada Jastrebarskog, Slavko Mišćin – predstavnik sponzora Limarije Sebastijan, Filip Popović– predstavnik medija (Radio Jaska) te Hrvoje Hrkać - sudionik gastro show-a „3,2,1 kuhaj“; isprobao je kotlovinu svake ekipe i nakon dva sata natjecanja odabrao najbolje. 

Prvo mjesto u slobodnoj kategoriji osvojila je ekipa „Šoškić i Marittimo“, dok je u kategoriji DVD-a, najbolju kotlovinu pripravila ekipa DVD-a Hrašće.
Drugo mjesto u slobodnoj kategoriji osvojila je ekipa „6+1 GRATIS“, a u vatrogasnoj konkurenciji DVD Horvati.
Treće mjesto u slobodnoj kategoriji osvojila je ekipa „Udruženje obrtnika Jastrebarsko“, dok je u vatrogasnoj konkurenciji treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Čeglje. Također, dodijeljene su i dvije posebne nagrade.
Ekipa „Stari škanjci“, koja od prve godine natjecanja sudjeluje u manifestaciji, nagrađena je posebnom nagradom sponzora kao i ekipa „Elektro pop“ koja redovito podiže atmosferu natjecanja.

Članovi žirija pohvalili su sve sudionike te istaknuli da je odabir najboljih bio težak zadatak. „Sve ekipe odlično su se pripremile za natjecanje no nagrađene ekipe istakle su se i zasluženo pobijedile ove godine. Ova manifestacija svake godine okuplja sve veći broj sudionika i osim zabave koju pruža i sudionicima i posjetiteljima, promovira vrijednosti i kvalitetu jaskanske gastro ponude“- izjavila je članica žirija, predstavnica Grada Jastrebarskog i predstavnica jedine ekipe koja je dva puta pobijedila na ovom natjecanju„Vinske kraljice“(2011. i 2015. godine) - Ivana Španić.
Sve nagrađene ekipe dobile su bogate nagrade dugogodišnjeg sponzora manifestacije - Limarije Sebastijan.

Vesele ekipe, brojni posjetitelji i navijači te odlična atmosfera na jaskanskom Sajmištu obilježile su i ovogodišnje natjecanje u pripremi kotlovine.
Martina Lukić

TAGOVI | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!