Oproštaj od legende

26.02.2019. Sinoć je u velikoj dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom održana komemoracija u povodu iznenadne smrti Marijana Bradvića, najvećeg jaskanskog nogometaša svih vremena

U prepunoj velikoj dvorani Centra za kulturu u Jastrebarskom održana je komemoracija za najveću legendu jaskanskog nogometa, Marijana Maru Bradvića.

Komemoraciji su se uz neutješnu obitelj i rodbinu odazvali brojni prijatelji, nekadašnji suigrači, poznanici i štovatelji ovog velikog čovjeka i gospodina. 

 Na početku komemoracije prikazan je kratki film o liku i djelu Marijana Bradvića. Prigodni program dostojanstveno je vodio jaskanski novinar i kroničar Zdenko Vuković Cena, a o svojim sjećanjima i uspomenama na Marijana Bradvića govorili su mnogi. 

 Za govornicom su se smjenjivali njegovi jaskanski prijatelji i bivši suigrači Davorin Kopić, Josip Balaško, predsjednik NK Jaske Alen Vučina i Milorad Marin Videković. 

O Marijanu Bradviću govorili su i Zorislav Srebrić, dugogodišnji glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza koji mu je bio prvi trener u juniorima Dinama. Zatim jedna od najvećih legendi kluba iz Maksimira Slaven Zambata, te jedan od doajena hrvatskog sportskog novinarstva Branko Stipković. U pedesetak minuta o Marijanu Bradviću je rečeno puno ali i malo, obzirom na njegov bogati nogometni životopis, iako bi se sve moglo svesti na samo nekoliko riječi, veliki čovjek, sportaš i gospodin, ponizan i skroman, što je odlika samo velikih ljudi. Teško je zamisliti prostor u samom centru grada bez Marijana Bradvića koji je ispred svojeg legendarnog kafića MB širio samo pozitivnu energiju, primjetivši svakog prolaznika, i onog najmanjeg i najstarijeg, uz podignutu ruku, osmijeh, i lijepu riječ. Hvala ti na tome dragi Marijane. U srcima svojih sugrađana, prijatelja i svoje obitelji živjet ćeš zauvijek i nikada nećeš biti zaboravljen. 

Posljednji ispraćaj Marijana Bradvića bit će u srijedu, 27. veljače u 14 sati na Gradskom groblju u Jastrebarskom, a sahrana je u 15 sati na groblju u Gorici Svetojanskoj.

Tomislav Tadić

TAGOVI | Marijan Bradvić | NK Jaska

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!