Osnovna škola bez sportske dvorane

04.11.2019. Izgradnja sportske dvorane u Klinča Selu spominje se još od 2016., ali samo kao stavka u proračunu Zagrebačke županije, pa su stoga županijski vijećnik Mihael Zamjlović, i vijećnica u Općinskom vijeću Klinča sela, Andrea Grdiša, pozvali župana Kožića, predlagatelja proračuna , da se izgradnja sportske dvorane ne samo uvrsti u proračun za 2020. nego napokon i realizira

Kod Osnovne škole Klinča Sela danas je održana press konferencija na kojoj su Mihael Zmajlović, u ulozi županijskog vijećnika i saborskog zastupnika s područja Zagrebačke županije, i Andrea Grdiša vijećnica u Općinskom vijeću Klinča Sela ukazali na nužnost gradnje sportske dvorane u Klinča Selu.
-Od izuzetne je važnosti da se ova tema nametne u javni prostor jer je u tijeku izrada i donošenje proračuna Zagrebačke županije, a upravo je županija ta u čijoj su nadležnosti škole i sadržaji poput ove školske dvorane. Nažalost, predlagatelj proračuna, župan Kožić, dao je već naslutiti da se pri izboru projekata koje županija financira neće voditi potrebama lokalne zajednice i stupnjem spremnosti projekata već logikom dodvoravanja većini u županijskoj skupštini, rekao je novinarima saborski zastupnik i vijećnik u županijskoj skupštini Mihael Zmajlović. Konkretno, to se upravo događa u Jaski s izgradnjom škole koju je županija projektirala, ali se na iznenađenje svih župan sada predomislio i ne sviđa mu se projekt pa ga želi mijenjati. To nije ništa drugo već alibi igra da se projekt škole u Jaski koji je spreman - odgodi i opet u županiji rasteže nekoliko godina, naglasio je Zmajlović i dodao kako je slična situacija i s dvoranom u Klinča Selu, čija je gradnja najavljivana već prije tri godine. Župan Kožić je isključivo taj koji daje prijedlog proračuna i ovim putem ga molimo da se prema građanima zapadnog dijela županije ne odnosi mačehinski. To što je on rodom i živi u drugom dijelu županije i što svoju većinu u skupštini crpi iz tog dijela županije, ne smije značiti da se prema nama odnosi mačehinski. Stanovnici Klinča Sela trebaju znati da su svi preduvjeti za gradnju dvorane ispunjeni, te da se župan Kožić i načelnik općine Vučković, ne smiju više ničim opravdavati i mazati oči javnosti, zaključio je Zmajlović.

-Osnovna škola Klinča Sela otvorena je prije tri godine i upravo toliko učitelji tjelesne i zdravstvene kulture nemaju uvjete za rad i provedbu plana i programa, kao ni naša djeca za pohađanje istoga, rekla je novinarima vijećnica Andrea Grdiša. Nastava tjelesne i zdravstvene kulture trenutno se održava u prenamijenjenoj učionici od pedesetak metara kvadratnih.
Što znači prenamijenjenoj? Iz učionice su maknute klupe i stolice. Ostala je ploča za pisanje. Nema zaštite za prozore. Rekviziti za nastavu nalaze se u svlačionici kako ne bi dodatno umanjivali ionako premali prostor. Dakle, jedan veliki izazov za učitelje kako provesti plan i program jednog obaveznog nastavnog predmeta. A naša su djeca u odnosu na druge osnovnoškolce zakinuta za kvalitetno pohađanje programa tjelesne i zdravstvene kulture.
Izgradnja sportske dvorane spominje se još od 2016.godine, međutim sve ostane na tome. Spomene se kao stavka u proračunu, ali se nikada ne realizira. Stoga, ovim putem pozivam župana Kožića, predlagatelja proračuna Zagrebačke županije da se izgradnja sportske dvorane u Klinča Selima ne samo uvrsti u proračun za 2020. Godinu, nego napokon i realizira. Isto tako, pozivam načelnika općine da se maksimalno aktivira i izvrši pritisak u Županiji, naglasila je Andrea Grdiša.

Prijedlog proračuna Zagrebačke županije bit će vjerojatno već ovih dana objavljen na web stranici Zagrebačke županije na takozvanom javnom, odnosno e-savjetovanju, pa ostaje za vidjeti koju je sudbinu predlagatelj proračuna župan Kožić, namijenio školi u Jaski i sportskoj dvorani u Klinča Selu.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Andra Grdiša | MIhael Zmajlović

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!