Otvoreno pismo župana Kožića ministru Ćoriću i direktoru Đurokoviću

17.05.2018. Otvoreno pismo župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu Ćoriću i direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću, povodom potpisivanja Ugovora o sufinanciranju projekta "REGIONALNI VODOOPSKRBNI SUSTAV ZAGREBAČKE ŽUPANIJE – ZAGREB ISTOK"

Poštovani ministre Ćoriću i direktore Đurokoviću,
u ovom trenutku Vi se nalazite u Ivanić-Gradu na potpisivanju Ugovora o sufinanciranju projekta „REGIONALNI VODOOPSKRBNI SUSTAV ZAGREBAČKE ŽUPANIJE – ZAGREB ISTOK“, najznačajnijoj, najvećoj i najduže očekivanoj investiciji na području Zagrebačke županije.
Poziv medijima na potpisivanje Ugovora poslan je jučer u popodnevnim satima. Gradonačelnici i načelnici 4 grada i 10 općina na čijem će se području graditi nova vodoopskrbna mreža obaviješteni su tek danas iza 11 sati.
Zagrebačku županiju koja je za tu investiciju do sada već izdvojila preko 50 milijuna kuna vlastitih sredstava, koja je prva i jedina u Republici Hrvatskoj ujedinila sva trgovačka društva koja na tom području obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje spojila u jedno, koja je stvorila sve pretpostavke kako bi se taj projekt vrijedan preko 880 milijuna kuna mogao prijaviti na europske fondove, niste pozvali na potpisivanje.
S Vama je danas na potpisivanju i gospodin Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije. S dubokim uvažavanjem svih potpisnika, izražavam nezadovoljstvo Vašim podcjenjivačkim stavom prema 105.000 žitelja istočnog dijela Zagrebačke županije kojima taj kapitalni projekt treba omogućiti svakodnevnu i nesmetanu opskrbu pitkom vodom.
Nažalost, dopustili ste da političke prepirke i interesi budu iznad javnog interesa.
Činjenica da su se prvo obavještavali mediji, pa netom prije početka potpisivanja gradovi i općine, a Zagrebačku županiju čije se ime nalazi u nazivu projekta u potpunosti zaobišlo, govori o tome da su u pitanju politički interesi i to HDZ-a, s obzirom da su svi supotpisnici Ugovora pripadnici te političke stranke.

TAGOVI | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!