Ove godine više prvašića nego lani

06.09.2018. U prve razrede u Jaski je ove godine krenulo 129 prvašića, 15 više nego prošle godine

U gradsko upravi zadovoljni su zbog ovog trenda, a gradonačelnik Zvonimir Novosel vjeruje da će se on, zahvaljujući brojnim mjerama koje Grad provodi kako bi pomogao mladim obiteljima, i nastaviti.
-Raznim aktivnostima trudimo se grad učiniti što prihvatljivijim za život svih građana, a vjerujem da se koraci koje proteklih godina činimo s ciljem brige o djeci i mladima (naknade za novorođenčad, produženi boravak, asistenti u nastavi, dječja igrališta, sufinanciranje udžbenika i prijevoza, stipendije i dr.) reflektiraju upravo u sve većoj spremnosti mladih obitelji na roditeljstvo, ističe Novosel.

Osim po broju prvašića, Grad Jastrebarsko jedan je od rijetkih koji prkosi negativnim demografskim trendovima koji su proteklih godina poharali Hrvatsku, pa se u njemu govori o gotovo zaboravljenom pojmu ’baby-booma’. Prošle je godine, tako, u Jastrebarskom podneseno 146 zahtjeva za naknadu za novorođenčad - 14 više nego godinu ranije i čak 24 više nego 2013. godine.

Podsjetimo, Grad Jastrebarsko, kao Grad prijatelj djece, vodi posebnu brigu o svojim najmlađima, pa tako uz novčanu pomoć za opremu novorođenčadi, pod uvjetima utvrđenim posebnim Odlukama, Grad sufinancira i aktivnost Produženog boravka učenika osnovne škole, prehranu učenika osnovne škole, nabavu udžbenika za učenike osnovne škole i troškove prijevoza učenika srednjih škola. Kada su naknade za novorođenčad u pitanju, treba istaknuti i nedavno donesenu odluku po kojoj pravo na nju dobivaju i svježe doseljene obitelji, već šest mjeseci nakon što se prijave u Jaski. Prije toga, za ostvarenje naknade jedan od roditelja je trebao biti prijavljen u Jaski barem dvije godine.

Grad najviše ulaže upravo u predškolski odgoj gdje godišnje izdvaja više od 9 milijuna kuna za redovan rad gradskog vrtića, koji djeluje na više lokacija i brine za oko 600 djece.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!