Pčelarsko društvo "Lipa" održalo godišnju skupštinu

04.03.2012. Veliki broj jaskanskih pčelara i njihovih gostiju okupio se na redovnoj godišnjoj skupštini društva održanoj prošli petak na imanju obitelji Kolarić

Posljednjih nekoliko godina pčelarstvo je u jaskanskom kraju ozbiljna poljoprivredna grana kojom se bavi preko stotinjak naši sugrađana. Svi su oni članovi Pčelarskog društva Lipa iz Jastrebarskog, koje je prošle godine imalo niz aktivnosti. O radu društva bilo je riječi na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj protekli petak 2. ožujka na imanju obitelji Kolarić u Hrastju, gdje se okupio veliki broj pčelara iz cijelog jaskanskog kraja ali i njihovih gostiju iz većine gradova Zagrebačke županije. U prošloj godini naši su pčelari sudjelovali na više sajmova i izložaba u Hrvatskoj gdje su postigli zapažene rezultate sa svojim proizvodima. Tako su na ocjenjivanju meda u Zagrebačkoj županiji osvojili 6 zlatnih, 12 srebrnih i 4 brončane medalje. Naše je društvo bilo domaćin Festivala pčelarstva Zagrebačke županije koji je u našem gradu održan početkom listopada prošle godine. Ne treba zaboraviti ni već tradicionalne Dane meda, koji su krajem prošle godine održani po sedmi puta u Jastrebarskom. 

Organizirana je i škola za pčelare koju je pohađalo dvadesetak pčelara, rekao je u svom izlaganju predsjednik društva Darko Vancaš. Tako naše društvo ima sada preko pedesetak školovanih pčelara. Ozbiljan rad pčelara prepoznao je i Grad Jastrebarsko i Zagrebačka županija, naglasio je Vancaš, koji redovito financijski pomažu ovu granu poljoprivrede. I za ovu godinu predviđen je obiman program rada društva. Od posjete sajmovima i izložbama meda, do organiziranja stručnih predavanja, nabave repromaterijala za svoje članove, pčelinjih matica, te organiziranje osmih po redu dana meda u našem gradu.         

TAGOVI | Pčelarsko društvo Lipa

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!