Počela berba portugisca

11.09.2020. U vinogradu Josipa Braje u Lokošin Dolu jučer je simbolično počela berba u vinorodnom jaskanskom kraju


Početak berbe organizirala je udruga Portugizac Plešivica uz djevojke u narodnim nošnjama i glazbu, te raspoložene berače. Svima je na dolasku zahvalio predsjednik Udruge Tomo Haramija, istakavši da je godina bila dobra s dovoljno oborina, vlage i sunca koje i ovih dana obasjava plešivičke vinorodne amfiteatre.

-Vjerujem da ćemo ove godine imati portugizac koji će se dugo pamtiti- rekao je Tomo Haramija, predsjednik Udruge Portugizac Plešivica i direktor Poljoprivredne zadruge Plešivica, dodavši kako će zadruga i ove godine proizvesti robnu marku vina "Portugizac Plešivica Selection" koja je lani bila dobro prihvaćena, a nada se da će tako biti i ove godine, već krajem desetoga mjeseca na Festivalu portugisca na zagrebačkom Bundeku.

U ime jaskanskog gradonačelnika berbi je prisustvovao njegov zamjenik, Domagoj Šlat, koji je i ovom prilikom pohvalio vrijedne jaskanske vinare i njihove proizvode na koje je Grad Jastrebarsko izuzetno ponosan. 

U ime Zagrebačke županije prisutne je pozdravio pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković, koji je i ovom prilikom naglasio kako Županija kontinuirano već dvadesetak godina ulaže u poljoprivredu.

Obitelj Josipa Braje, domaćina jučerašnjeg početka berbe portugisca obrađuje oko 15.000 trsova. Uz portugizac, u vinogradu su rajnski rizling, chardonnay, bijeli pinot i crveni veltlinac.

I.K.

TAGOVI | Udruga portugizac Plešivica

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!