Počela jaskanska božićna bajka

09.12.2018. Dolaskom Djeda Božićnjaka, prigodnim programom i otvorenjem klizališta, u perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom u petak je započela jaskanska zimska bajka

Program otvorenja započeo je dolaskom povorke sa Strossmayerovog trga do Perivoja koju je predvodio Djed Božićnjak i njegov novi pomoćnik, zajedno s Moto Mrazovima, Svetojanskim mažoretkinjama i najmlađim članovima plesne skupine Instinct.

Bogato okićeni perivoj dvorca Erdödy  ispunila je brojna publika za koju su organizatori pripremili prigodni program kojeg je vodio poznati video bloger Dario Maradin.

Nakon što je Djed Božićnjak pozdravio svu djecu, nastupile su sjajne male plesačice plesne grupe Instinct, Svetojanske mažoretkinje i Karlovački bubnjari, nakon kojih je jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel svečano otvorio klizalište. Prve večeri klizanje je za sve prisutne bilo besplatno.

Ove godine Jaskance očekuje bogati kulturni i zabavni program Adventa. U Gradskom muzeju otvorena je izložba "Anđeli" Edit Glavurtić, a u Žitnici će osnovnoškolci predstaviti projekt „Kulturna baština“. Održat će se i prodajna izložba na temu „Anđeli“. Idućeg vikenda 15. i 16. prosinca nastupit će KUD-ovi s našeg područja, ali i gosti iz Dubrovnika. Predstavit će se kvintet Simply Brass, a za sve željne smijeha nastupit će Stand-up komičari.

Osigurana je bogata gastro ponuda. Novost na Adventu je projekcija starih slika, Božićno kino na otvorenom, Bajkaonica i Revija šapa. Neće izostati niti tradicionalna podjela Božićnih poklona našim najmlađima, škola klizanja, škola hokeja i Dječji doček nove godine. Za one malo starije organizatori pripremaju Happy hour, četvrtkom, uz gratis kuhano vino te doček Nove godine uz živu glazbu! 

Otvoreni su i natječaji za najljepšu priču ili likovno ostvarenje djece na temu „Anđeli“ kao i za najljepše uređenu okućnicu, izlog, kafić ili trgovinu. Vjerujemo da će svatko pronaći razlog za dolazak u Perivoj i uživati u bajkovitom božićnom raspoloženju.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!