Početak radova na izgradnji kanalizacije u Donjem Izimju

11.03.2019. Danas su krenuli radovi na izgradnji sanitarne odvodnje donjeg dijela naselja Izimja u okviru projekta Naša voda, naša budućnost

Predviđeno je da radovi traju do 30. srpnja 2019., a za to će vrijeme biti uspostavljena privremena regulacija prometa. Spomenuti radovi obuhvaćaju polaganje kanalizacijskih cijevi te njihovo spajanje s postojećim kanalizacijskim sustavom u gornjem dijelu naselja Izimja, a izvode se u dužini od oko 1,3 kilometra uz državnu cestu D1 i na nerazvrstanoj cesti u donjem dijelu naselja Izimja.
Pojedine dionice nerazvrstane ceste zatvarat će se sukladno fazama izvođenja radova te će tako na određenom dijelu prometnice, na kojoj se u tom trenutku izvode radovi, promet biti obustavljen za sva vozila osim interventnih i vozila stanara. Promet na državnoj cesti organizirat će se naizmjeničnim propuštanjem vozila slobodnim dijelom prometnice uz regulaciju prometa gradilišnim semaforom.
Projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72 posto neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. Ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d.o.o.
Dodatne informacije o projektu možete pronaći na internetskoj stranici nasavoda.hr.

M.G,P.

TAGOVI | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!