Podjela paketa za Uskrs

13.04.2017. Gradsko Društvo Crvenog križa Jastrebarsko završilo je sa podjelom paketa hrane koje je dobilo kroz projekt FEAD

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko partner je Hrvatskom Crvenom križu koji je nositelj projekta „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“. Projekt je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Ugovor je potpisan s Ministarstvo 30. rujna 2016. i traje do 29.09.2017. Razdoblje provedbe projekta je jedna godina (30.9.2016. – 29.9.2017.) Financijska sredstva bit će utrošena primarno na nabavu prehrambenih i higijenskih namirnica, na popratne mjere i administrativne troškove.
CILJ PROJEKTA: podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći najsiromašnijim našim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva, uz slijedeće sekundarne ciljeve: razviti dobar sustav podjele ove vrste humanitarne pomoći, razviti sustav praćenja i kontrole korisnika socijalnih usluga DCK, umrežiti DCK.

Korisnici: siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema 5 kriterija
1. korisnici zajamčene minimalne naknade evidentirani od centara za socijalnu skrb (ZMN-CZSS) kao najsiromašniji od siromašnih, a zatim slijede osobe koji nisu korisnici ZMN ali su u teškoj materijalnoj situaciji:
2. Osobe starije od 65 godina koji nisu korisnici ZMN s prihodom do 1.500 ili 2.000 HRK u samačkom ili dvočlanom domaćinstvu
3. Jednoroditeljske obitelji s maksimalno 3120 kuna prihoda mjesečno,
4. Obitelji s 3. i više djece s ukupnim prihodima mjesečno nižim od 5.705 HRK (prosječna neto plaća u svibanj 2016 prema Zavodu za statistiku),
5. Zaposlene osobe koje 4 i više mjeseca nisu primile plaću te druge siromašne osobe koji su stalni korisnici pomoći u paketima hrane HCK i DCK.

Hrvatski Crveni križ prijavio je projekt „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ zajedno s 26 partnera s područja Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Međimurske, Varaždinske, Karlovačke i Koprivničko-križevačke županije. Projekt ukupno iznosi 8.318.509,60 kn.
Paketima hrane Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko obuhvatilo je ukupno 340 korisnika različitih dobnih skupina kojima će se u tri navrata dijeliti paketi hrane.

Paketima higijene obuhvatit će se ukupno 340 korisnika različitih dobnih skupina kojima će se u jednom navratu podijeliti paketi higijenskih potrepština. koja nam uvijek omogući prijevoz do najudaljenijih područja.
Dunja Vlašić

TAGOVI | Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!