Područna škola Desinec ima svoju biciklijadu

05.06.2019. Danas je održana 13.biciklijada od Desinca do Mladine u kojoj je sudjelovalo 150 biciklista- učenika, roditelja i učiteljica Područne škole Desinec, a pod budnim okom djelatnika Policijske postaje Jastrebarsko

Biciklijada se tradicionalno održava svake godine krajem svibnja ili početkom lipnja, vezano uz Međunarodni dan sporta, a u svrhu poticanja zdravih životnih navika.

Prva biciklijada održana je 2007. godine s tadašnjim  učenicima 4.razreda. Sljedećih godina uključivali su se i učenici ostalih razreda, te njihovi roditelji. Svake godine je sve više sudionika biciklijade, a ove godine brojka je dosegla velikih 150 sudionika.

Prije odlaska u Mladinu kontakt policajac Ivan Petković, održao je kratko predavanje o ponašanju učenika biciklista u prometu, a zatim i sam na biciklu sudjelovao u biciklijadi.

U Mladini je organiziran sportski susret s nogometašima Vinogradara, te momčadske štafetne natjecateljske igre s učenicima i roditeljima.

-Često nam gostuju i neke od sportskih udruga s područja grada Jastrebarskoga (Motocros club, Udruga Zelena livada iz Volavja, sportske udruge OŠ Ljubo Babić, itd. ) koje prezentiraju svoje aktivnosti i osmisle igre za natjecanje učenika i roditelja.  Ove godine igre su osmislile učiteljice PŠ Desinec, a  igrao se nogomet i graničar, povlačilo se uže i vozila alka u tačkama, rekla nam je učiteljica Snježana Dugić.

Na kraju sportsko rekreacijskih aktivnosti u Mladini slijedi zajednički ručak svih sudionika-roštilj, kojeg pripreme roditelji učenika, učiteljice i djelatnici škole.
Područna škola Desinec jedina je škola na ovom području koja organizira takvo događanje, a broj sudionika koji je svake godine sve veći, potvrda je kvalitete ideje koja povezuje sport, rekreaciju i druženje u prirodi.

D.S.

TAGOVI | OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!