Poetsko-glazbena večer za pamćenje

10.02.2019. U Velikoj dvorani Centra za kulturu večernji sati protekli petak bili su rezervirani za poetsko-glazbenu večer


Bila je to večer za pamćenje u punom smislu riječi! Iako je poezija uvijek nekoliko koraka iza proze po čitanosti, jučerašnje kazivanje stihova autora Nikole Kristića je dokazalo da smo svi mi pjesnici u srcu i da poezija lako može pronaći put do naših srca.

Budući da su pjesme sadržane u zbirci uglavnom ljubavne tematike, večer je također bila svojevrsna uvertira obilježavanju Dana zaljubljenih.

Okupljeni su uz kazivanje poezije mogli uživati i u glazbenom dijelu programa koji su predvodili Željko Barba, skladatelj, gitarist i pjevač, te  Slobodan Milić, kantautor i gitarist. Uz njih bili su tu i brojni glazbeni gosti – flautisti Krunoslav Gospodarić  i Ines Frajtag, harmonikaš Zvonko Lendrec, pjevačica Lea Barba i maestro Josip Cvitanović. O autoru i knjizi govorila je književnica Vesna Ćuro-Tomić. 

Zbirka pjesama, koja je inače prvi izlet u pjesničke vode autora Nikole Kristića, novinara i urednika, nosi znakoviti naslov „Daleke blizine“ , a od sljedećeg tjedna možete ju posuditi u Narodnoj knjižnici i čitaonici Jastrebarsko.

N.R.

TAGOVI | Centar za kulturu Jastrebarsko | Nikola Kristić

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!