Pokreni srce, spasi život!

04.02.2018. Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, 9. veljače u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 17 sati, održat će besplatnu edukaciju automatskog vanjskog defibrilatora

Edukaciju pučanstva o osnovnom održavanju života odraslih uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora održat će u Jastrebarskom 9. veljače djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije kako bi se građanima što više približio rad hitne medicinske službe.
Podsjetimo, u mjesecu travnju 2017. godine, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije u suradnji s Gradom Jastrebarsko postavio je automatski električni defibrilator u Ulici braće Kazić 7 (uz treći ulaz), i tom su prigodom djelatnici hitne medicinske službe održali pokaznu vježbu rada s AED uređajem.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da u petak dođu na besplatnu edukaciju kako bi naučili rukovati vanjskim defibrilatorom jer u slučaju srčanog zastoja defibrilator je uređaj koji može mnogima spasiti život. Tako je na primjer važna činjenica da ako se u prve tri minute zastoja krene koristiti defibrilator za 50 posto povećava se stopa preživljavanja.
I.B.

TAGOVI | Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!