Policija upozorava na učestale krađe

16.02.2017. U posljednje vrijeme policijska postaja Jastrebarsko zaprimila je više dojava o krađama iz obiteljskih kuća, garaža i gospodarskih zgrada pa poziva građane na samozaštitno ponašanje

Tako je jučer u 9,20 sati zaprimljena je dojava o krađi zlatnog nakita iz obiteljske kuće u mjestu Repišće, gdje je nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju ukućana, koji su ostavili otključana vrata i tom prilikom otuđio određenu količinu zlatnog nakita.
Stoga policija apelira na građane da podignu razinu samo zaštitnog ponašanja, obzirom da je u posljednje vrijeme na području PU zagrebačke, a tako i na području PP Jastrebarsko zaprimljeno niz kaznenih djela krađa iz nezaključanih garaža, gospodarskih dvorišnih objekata i slično. Predmetna kaznena djela vrše se na način da počinitelji ulaze u dvorišta, tražeći vlasnika, ukoliko je vlasnik kod kuće od istoga traže ili nude razne usluge na koji način opravdaju svoj ulazak u privatni posjed, a ukoliko se na ovaj način uvjere da vlasnika nema kod kuće ulaze u garaže, skladišta, šupe i slično te otuđuju razne predmete. Također se mole građani da u slučaju zamjećivanja nepoznatih osoba ili vozila upisati ili upamtiti reg. oznaku i ostale karakteristike i o tome odmah obavijestiti policiju.
I.H

TAGOVI | PP Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!