Poplava u skladištu Lidla u Čabdinu

30.11.2012. Obilna kiša koja je padala cijelu noć prouzročila je poplavu u skladištu tvrtke Lidl u Čabdinu

Jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel sazvao je jutros hitan sastanka Stožera za zaštitu i spašavanje. Od ranog jutra su sve operativne snage na terenu i protiv poplave bore se svom svojom raspoloživom mehanizacijom.

-Situacija na terenu je dosta složena, iz razloga što je riječ o nekoliko lokacija različite udaljenosti. Sve raspoložive snage su na terenu i vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama uspjeti vratiti sve u normalu, rekao nam je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Snage Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog prve su izašle na teren, a u pomoć su im pristigle i Hrvatske vode koje su osigurale 1 500 vreća s pijeskom. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Vedran Boričević naglasio je kako su vreće za izradu zečjih nasipa u pripravnosti za postavljanje u slučaju potrebe u narednom periodu.

-Ručno smo prokopali dio kanala kako bi vodu s parkirališta Lidla preusmjerili prema kanalima uz državnu cestu D310. Naknadno smo uz pomoć mehanizacije prokopali kanale kako bi spriječili daljnju poplavu i stanje ćemo dalje nadzirat. Sustav zapovjedništva zaštite spašavanja grada pravovremenom je reakcijom omogućilo brzo i učinkovito sprečavanje daljnje poplave, ističe Vedran Boričević. 

Na terenu djelovalo je  33. vatrogasaca iz DVD-a Čabdin, Cvetković, Jastrebarsko, Domagović i Donji Desinec.

Na terenu su i radnici gradskih tvrtki Vode i Ceste Jastrebarsko. Zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar također je obišao većinu pogođenog terena. Istaknuo je kako vjeruje u skorašnje rješenje novonastale situacije.

Obišli smo Prilipje, Donju Reku, Čabdin, Plešivicu, Paljuge, Celine, Bukovac, Prodin Dol, Volavje i uglavnom je riječ o vododerinama i odronima na cesti koji stvaraju i probleme u prometu. Nekoliko domaćinstava ima poplavljene podrume, no vjerujem kako ćemo sve ubrzo sanirati, rekao nam je Bučar. 

Za sada još nema detaljnih informacija o prouzročenoj šteti. Smirivanje vremenskih uvjeta očekuje se tek tijekom idućeg tjedna.

TAGOVI | Grad Jstrebarsko

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!