Posljednja sjednica u predizbornom tonu

25.03.2017. Protekli četvrtak 23. ožujka održana je posljednja sjednica Gradskog vijeća Jastrebarsko u ovom sazivu koju je oporba pokušala iskoristiti za predizborna nadmetanja, što im se na kraju obilo o glavu

Posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu započela je kao i obično aktualnim satom, a završila oproštajnim riječima gradonačelnika i predsjednice vijeća.

I na posljednjem aktualnom satu vijećnici iz oporbe pokušali su priskrbiti pokoji predizborni poen pitanjima vezanim za proizvodnju lijekova u pogonu Krke u Jastrebarskom ciljajući gradonačelnika kao osobu koja bi mogla biti odgovorna za eventualno onečišćenje otpadnih voda i moguće ugrožavanje zdravlja naših građana. Odgovarajući na pitanja vijećnika Tončića i Pavlakovića gradonačelnik Novosel naglasio je kako Grad nije nadležan za izdavanje dozvola, već je to u ingerenciji Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, koji izdaje građevinske dozvole, a čiji je voditelj u Ispostavi Jastrebarsko Tomislav Preprotić. Ne bi to bilo ništa neobično da dotični Preprotić nije kandidat HDZ-a za gradonačelnika Jastrebarskog na predstojećim lokalnim izborima, pa ispada da Miljenko Pavlaković podmeće vlastitom kandidatu. Da bude još zanimljivije Pavlaković se obrušio i na prostorne planove koji dozvoljavaju takvu gradnju, vjerojatno s namjerom da i njihovo donošenje pripiše kao krimen gradonačelnika.

-Niti jedan urbanistički plan nije donio gradonačelnik, nego Gradsko vijeće, pa i svaki vijećnik ima odgovornost. Da bi zaštitio Gradsko vijeće, ali i sebe, osnovano je Povjerenstvo koje daje pismeno mišljenje. To je stručno, a ne političko tijelo na čijem je čelu također Tomislav Preprotić koji je svojim potpisom garantirao da je sve u redu. Tražit ćemo ponovo pismeno očitovanje gospodina Preprotića i u svemu izvijestiti javnost,  odgovorio je Pavlakoviću gradonačelnik Novosel. 

Vijećnika Marijana Bernata zanimalo je pak zašto su sporni radovi na jaskanskim ulicama koje jedne lokalne novine nazivaju "predizborno oranje".
-Ne bih trošio riječi na komentare onih koji baš sve što se radi u ovom gradu pokušavaju ocrniti i učiniti negativnim. To više govori o njima. Činjenica je da me zanima što o tome misle građani, jer oni koji misle da će takvim iskrivljenim tezama promijeniti mišljenje građana se varaju. Jaskanci nisu glupi ljudi, odgovorio je gradonačelnik Novosel.

Sama sjednica Gradskog vijeća nije potom dugo potrajala, a vijećnici su donijeli Odluku o izborima za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, koji će se, na području grada Jastrebarskog, provoditi istovremeno kad i lokalni izbori, dakle 21. svibnja. Usvojen je i Prijedlog Odluke o pokretanju izrade "Lokalne politike za djecu", a zaiskrilo je ponovno  na Prijedlogu odluke o davanju odobrenja uporabe grba i imena Grada Jastrebarskog. Naime, odobrenje da se koristi grbom i imenom Grada zatražio je Hrvatski motociklistički savez  koji će organizirati moto utrku pod nazivom " Kup Grada Jastrebarskog". Vijećnika Marijana Bernata zanimalo je kako neki moraju  tražiti odobrenje za takvo korištenje , a nekima to očito ne treba. Naime, Bernat je ponovo ukazao na lokalne novine u kojima se u jednom predizbornom oglasu HDZ-a koristi grb grada Jastrebarskog, pa ga je zanimalo je li to korištenje neovlašteno, i što će gradske službe poduzeti u vezi korištenja grba, ali i dovođenja građana u zabludu da se radi o nekom gradskom oglasu.

Pročelnica Nadica Žužak odgovorila mu je kako će se, ako se radi o neovlaštenom korištenju grba, poduzeti koraci te naposljetku uslijediti kaznene odredbe.
Ne vjerujemo da čelnik jaskanskog HDZ-a i gradski vijećnik Miljenko Pavlaković nije znao za Odluku još iz 2009. o uporabi i korištenju grba, ali bahatost je i ovoga puta bila jača. Čelni ljudi jaskanskog HDZ-a ponašaju se kao da za njih ne vrijede odluke i pravila, koja vrijede za sve ostale. Žalosno je ako misle takvim ponašanjem pridobiti birače na svoju stranu.

Budući da je ovo bila posljednja sjednica u ovom sazivu, vijećnicima su na trudu zalaganju i suradnji zahvalili gradonačelnik Novosel i predsjednica Gradskog vijeća Željka Kovačić.
I.K.

TAGOVI | Gradsko vijeće Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!