Postavljen Cikloservisni stup na Poljanicama

17.10.2017. U organizaciji Turističke zajednice grada Jastrebarskog i Turističke zajednice Zagrebačke Županije postavljen je Cikloservisni stup na Poljanicama

Postavljanje stupa financirano je djelomično i sredstvima Hrvatske turističke zajednice.
Riječ je stupu koji za svoj rad koristi energiju Sunca, višak energije sprema u svoje akumulatore, a pokreće kompresor za pumpanje biciklističkih guma i punjač mobitela. Kada padne noć, daje svjetlo pod kojim se može servisirati bicikl.
Sadrži spremnik sa osnovnim alatom za brzi popravak bicikla i u potpunosti je izrađen od nehrđajućih materijala.

Cikloservisni stup nudi mogućnost instalacije gdje je osvjetljenje nužno, a nedostupno (npr. izletišta, mlinovi i dr.) Dizajniran je tako da se u kratkom roku napuni i podrži rad kroz cijeli dan, a bez Sunca može podnijeti rad od najmanje dva dana što ga čini dovoljno autonomnim za rad i u zimskom periodu kada je svjetla manje, a noći su duže.
Koristi se jednostavnim „nabacivanjem“ bicikla na njegove nosače što rad oko bicikla čini laganim i sigurnim.
Pored stupa postavljen je i spiralni držač za bicikle kako bi sve veći broj biciklista koji dolaze na Poljanice imao mjesto za parkiranje.
Cikloservisni stup postavljen je u svrhu unaprjeđenja uvjeta cikloturizma na području Jastrebarskog, promocije zdravog načina života te korištenja Sunca kao obnovljivog izvora energije.
Martina Lukić

TAGOVI | Turistička zajednica Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!