Potpisan ugovor za najveću investiciju u povijesti Jaske

11.10.2017. Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i direktor Voda Jastrebarsko Mario Brnabić potpisali su danas u prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i sufinanciranju projekta vodnokomunalne infrastrukture u vrijednosti od gotovo 170 milijuna

Projekt uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda. Na području grada Jastrebarskog. 

Mario Brnabić, direktor tvrtke Vode Jastrebarsko rekao nam je kako je ukupna vrijednost investicija u poboljšanje infrastrukture oko 170 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran sa 72% sredstvima iz EU fondova. Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko, za ovaj projekt moraju osigurati 10 milijuna vlastitih sredstava.
-Ova značajna investicija krenuti će u svoju realizaciju još ove godine, a očekivani završetak radova planira se u srpnju 2020. U dijelu vodoopskrbe rekonstruirati će se dio vodoopskrbne mreže i izgraditi tri vodospreme, i osigurati kontinuitet i pouzdanost sustava vodoopskrbe. U dijelu sustava odvodnje otpadnih voda izgraditi će se 44 kilometra sustava odvodnje i 15 crpnih stanica. U okviru projekta planirana je i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda – rekao je Brnabić.

Zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora za najveću investiciju u povijesti našega grada izrazio je ovom prilikom i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.
-Ovo je projekt na kojem se radi od 2013. godine, a ovo danas je kruna svega, potpisan ugovor koji jamči ulaganje od gotovo 170 milijuna kuna u vodnokomunalnu infrastrukturu na području našega grada. Izuzetno je važno da će kanalizacijska mreža biti izgrađena za sva naselja u nizinskom dijelu. Sve je spremno za početak radova i nadam se da će oni uskoro i početi, rekao nam je gradonačelnik Novosel.

Osim Jastrebarskog, ugovore su danas u Hrvatskim vodama za slične projekte potpisali, Varaždin, Varaždinske Toplice, Donja Dubrava, Mursko Središće, i Rugvica - Dugo Selo.
Ugovore su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te predstavnici jedinica lokalne samouprave i tvrtki u čijoj je nadležnosti vodoopskrba i odvodnja na područjima na kojima se projekti realiziraju.
Ukupna vrijednost svih 6 projekata iznosi 1,7 milijardi kuna, a sufinancirat će se EU sredstvima kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija" za razdoblje 2014.-2017.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Vode Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!