Poznati ovogodišnji dobitnici javnih priznanja

15.10.2017. Protekli četvrtak 12. listopada održana je 3. sjednica Gradskog vijeća Jastrebarsko na kojoj je među ostalim usvojen prijedlog ovogodišnjih dobitnika javnih priznanja

Nakon uobičajenog aktualnog sata na kojem su i ovoga puta vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku, na dnevnom redu našle su se 24 točke, među kojima i izvješća o radu gradskih ustanova i tvrtki koja su uglavnom prihvaćena jednoglasno. 

Prema očekivanju, najviše rasprave bilo je o radu gradskih tvrtki Vode i Groblja Jastrebarsko, te Turističke zajednice čije se izvješće o radu po prvi puta našlo na dnevnom redu Gradskog vijeća.
Direktor Voda Jastrebarsko Mario Brnabić izvijestio je vijećnike o potpisivanju ugovora o realizaciji projekta razvoja sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda aglomeracije Jastrebarsko vrijednim gotovo 170 milijuna kuna, koji će sa 70 posto sufinancirati Europska unija. Ostalih 30 posto financirat će Hrvatske vode, Grad Jastrebarsko i gradska tvrtka Vode Jastrebarsko. Naime, Grad i Vode moraju osigurati 10 milijuna kuna, pa je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo Odluku o uvođenju posebne naknade za razvoj koju će građani u idućih pet godina plaćati u iznosu od 2,07 kuna po metru kubnom isporučene vode.

Na sjednici je donesena i odluka o promjeni granice između gradova Samobora i Jastrebarskog, i to na području između Svete Jane i Šipačkog Brega, a ukinut je Detaljan plan uređenja stambene zone uz glavnu gradsku prometnicu u Jastrebarskom. 

Na kraju sjednice usvojen je i prijedlog kandidata za ovogodišnja javna priznanja. Plaketu Grada Jastrebarskog dobit će Stjepan Gomerac, Desinečki tamburaši i Tvrtka Pa-vin d.o.o. Nagradu Grada primit će DVD Novaki, a Nagrada za životno djelo posthumno će se dodijeliti Predragu Bošnjaku.
Javna priznanja bit će uručena 13. studenog na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u povodu Dana grada Jastrebarskog.
I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Gradsko vijeće

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!