Predstavljanje obrtnika učenicima Srednje škole Jastrebarsko

09.04.2016. Protekli četvrtak, 7. travnja Savjet mladih grada Jastrebarskog, u suradnji s Udruženjem obrtnika i Srednjom školom Jastrebarsko, organizirao je predstavljanje četiri obrtničkih zanimanja učenicima 3. razreda strojarsko obrtničkih zanimanja jaskanske srednje škole

U prostoru Udruženja obrtnika, učenicima su svoja iskustva, savjete i načine ostvarivanja uspjeha u svijetu obrtnika prezentirali Dragutin Rubinić (vodoinstalater), Stjepan Slemenšek (bravar), Hrvoje Celinšćak (automehaničar) i Drago Komazec (instalater grijanja i klimatizacije), te se tijekom njihovih izlaganja moglo saznati pregršt važnih informacija kako se snaći u radnom okruženju nakon završetka srednje škole.

čenike je posebno pozdravio i Stipe Bučar, predsjednik Udruženja obrtnika Jastrebarsko i zamjenik jaskanskog gradonačelnika koji je u kratkoj prezentaciji predstavio važnost obrtništva, ali istodobno naglasio i važnost cjeloživotnog učenja i stalnog usavršavanja.

Svi govornici u svojim su izlaganjima bili izrazito motivirajući i ohrabrivali su učenike da se i nakon škole nastave usavršavati i baviti strukom za koju su se opredijelili. Za mlade obrtnike prostora ima, samo je potreban trud i zalaganje koji dolazi od samih pojedinaca. Ono što je najvažniji, učenici, kao budući mladi obrtnici svakako imaju podršku i Udruženja obrtnika Jastrebarsko, ali i samih obrtnika koji im svojim iskustvom mogu pomoći. 

Uz učenike, ispred Srednje škole Jastrebarsko na predstavljanju su sudjelovali pedagoginja Barbara Jerečić te nastavnici Josip Bilić i Stojan Čorić koji su se također aktivno uključili u raspravu. Savjet mladih grada Jastrebarskog po prvi je puta proveo ovakav tip edukacije za srednjoškolce, a s obzirom na obostrano zadovoljstvo, i organizatora s partnerima, i učenika, vjerujemo da će se ta praksa nastaviti i u nadolazećim godinama.
Monika Čunko

TAGOVI | Savjet mladih Grada Jastrebarskog | Udruženje obrtnika Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!