Predstavljen EU projekt "kulTura" vrijedan 1,3 milijuna eura

23.08.2018. Jučer je u Črnomlju održana press konferencija za predstavnike medija povodom predstavljanja europskog projekta Interreg SI-HRV

Naime, predstavljen je prekogranični turistički proizvod u suradnji s općinom Črnomelj, a na press konferenciji sudjelovali su partneri projekta koji je ovom prilikom predstavljen široj slovenskoj i hrvatskoj javnosti.
Grad Jastrebarsko u suradnji s Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog predstavio je aktivnosti koje će se provesti kroz projekt Interreg, KulTura, a glavna turistička atrakcija koja će bit će izgrađena kroz ovaj projekt jest turističko informativni centar za posjetitelje u Jastrebarskom. Info centar u gradu će povećati profesionalizaciju turizma, bolju kvalitetu usluga te mogućnost predstavljanja prekograničnog nasljeđa i proizvoda Črnomlja. Također će se izgraditi paviljon u perivoju dvorca Erdödy s ciljem revitalizacije dvorca. Ovaj projekt privući će prve posjetitelje proizvoda kulTura u Jastrebarsko i Črnomelj.
Istovremeno želi se stvoriti nacionalno okruženje i tržište osvijestiti o Jastrebarskom, Črnomlju i drugim malim gradovima duž granice kao gradovima s turističkom ambicijom i perspektivom. Stjecanje atraktivnog prekograničnog turističkog proizvoda trebalo bi privući posjetitelje u Jastrebarsko, impresionirati ih te ih zadržati u gradu barem 2-3 sata. Trenutno samo središte grada i dvorac nisu stvarni proizvodi zbog čega je Jastrebarsko kao turistička destinacija samo tranzitna destinacija mnogim turista kroz ljetne mjesece prema Jadranu. Ovaj projekt Jastrebarsko će učiniti i prvim gradom u Hrvatskoj s titulom prijatelja turistima s posebnim potrebama.
Press konferencija za predstavnike medija od strane Grada Jastrebarskog i Turističke zajednice grada Jastrebarskog bit će organizirana u jesen, kao i za širu javnost, te će biti otvorena i za lokalno stanovništvo.
Partneri ovog projekta ukupne vrijednosti 1.316.243 eura, od čega je čak 85% novčanih sredstava osigurano od strane Europske Unije, su: Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Općina Črnomelj, Razvojno informacijski centar Bela Krajina, Univerza v Ljubljani te Libertas međunarodno sveučilište, a vodeći partner je Grad Jastrebarsko.

I.B.

TAGOVI | Črnomelj | Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!