Prekinuta sjednica Županijske skupštine: "Velika blamaža HDZ-a"

19.12.2017. Sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, koja je u utorak 19. prosinca započela s radom, prekinuta je nakon aktualnog sata, a nastavak sjednice zakazan je za srijedu 27. prosinca

Prekidu sjednice prethodila je nadopuna dnevnog reda po žurnom postupku koju su zatražili HDZ, HSU, HSLS i Bandić Milan 365, a kojom se traži razrješenje dosadašnjeg predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine, te razrješenje pojedinih članova Odbora. Nakon aktualnog sata i zatraženih stanki nešto se čudno dogodilo u redovima HDZ-a i njihovih partnera, pa su zatražili odgodu sjednice za 27. prosinca.
Zabrinut ovakvim postupcima HDZ-a, predsjednik Županijske skupštine Mihael Zmajlović rekao je kako mu je izuzetno žao što HDZ i koalicija koju predvodi unose nered i kaos u Županiju. Župan Kožić predložio je proračun i koalicija koja je dobila povjerenje građana radi svoj posao u njihovom interesu, rekao je Zmajlović.
-Ovdje se radi o opstrukciji rada Županijske skupštine od strane HDZ-a. Tjednima govore da imaju većinu, ali ju danas nisu pokazali. Apeliram na vijećnike Skupštine Zagrebačke županije da pokažu dostojanstvo i odgovornost te da ne sudjeluju u ovom igrokazu HDZ-a. To da se sjednica odgađa na 27. prosinca jasno pokazuje kako je ovdje posrijedi evidentna politička trgovina. Tko i za kakve interese licitira i trguje sa Zagrebačkom županijom? Je li to legalno i zakonito? Ovo su pitanja koje se u sljedećih tjedan dana trebaju pitati i vijećnici i mediji i cjelokupna hrvatska javnost. Iz aviona je vidljivo da ovo što radi HDZ nisu nimalo čista posla, rekao nam je Mihael Zmajlović nakon prekida sjednice.
Da podsjetimo, birači su jasno poklonili svoje povjerenje koaliciji HSS-SDP-HNS-Laburisti na nedavnim izborima, određene snage krenule su u prekrajanje izbornih rezultata. Tako je prvo vladajuću većinu napustila HSS-ova vijećnica Jasminka Mataušić, a bijeg u krilo HDZ i na županijskoj razini napravio je i HNS. Sve to posebno je razočaralo župana Kožića koji je na nedavnoj press konferenciji istaknuo kako ga žalosti kontekst u kojem se zadnjih tjedana provlači Zagrebačka županija. Umjesto o projektima koji se trenutno provode, građani gledaju otvorenu političku trgovinu koja dodatno nagriza njihovu vjeru u politiku.
-U tabor HDZ-a prvo je prešla vijećnica s naše liste, osoba koja ima tvrtku u gubitcima. Ne želim ništa insinuirati, ali mogu samo poručiti da ćemo pratiti svaki trag novca, svaki novi posao s državom te sve prijaviti državnom odvjetništvu, rekao je na spomenutoj presici Mihael Zmajlović. Na stranu HDZ-a prešao je i HNS. Govore o stabilnosti, a u Zagrebačku županiju skupa s HDZ-om unose kaos.
 Neka idu skupa ako ih nije sramota. Ja neću licitirati. Moja funkcija tu nije bitna, bitno je samo da na čelu Skupštine bude netko tko je tamo zbog volje građana, a ne sramotne kupovine  zaključio je tada Zmajlović. A da se doista radi o mutnim poslovima pokazalo se već u utorak 19. prosinca.
I.K.
Foto: Zagrebačka županija

TAGOVI | Zagrebačka županija

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!