Prezentirana brojna jaskanska postignuća

13.11.2017. U povodu Dana Grada Jastrebarskog, danas je u Princess centru održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su prezentirana brojna jaskanska postignuća u protekloj godini, te dodijeljena javna priznanja istaknutim pojedincima, tvrtkama i udrugama

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Željka Kovačić koja je prisutne prisjetila na 13. studeni 1991. kada je jugoslavenska vojska zauvijek napustila naš grad te je uz čestitku svim Jaskankama i Jaskancima istaknula kako za boljitak grada treba zajednički raditi. 

Nakon toga uslijedio je kratki film o realiziranim projektima u proteklih godinu dana u kojem su sudjelovali i poznati hrvatski glumci popularne serije NoveTv ’"Čista ljubav", čije su brojne scene snimane upravo u Jastrebarskom.
Prije obraćanja gradonačelnika, pročitan je i govor kojeg je pripremio jaskanski Dječji gradonačelnik, Tin Petrunić: "Velika je odgovornost danas ovdje stajati pred Vama, a još je veća odgovornost govoriti u ime mojih prijatelja, u ime sve jaskanske djece. No, moram Vam priznati da je izuzetna čast što nas djecu u ovom gradu razumiju, što smo na neki način ravnopravni odraslima i što već od malih nogu imamo prilike biti dovoljno glasni i odlučivati sami o sebi. Grad Jastrebarsko je Grad prijatelj djece, generacije djece koja imaju bezbroj dobrih ideja i koja žele upravo ovdje ostati živjeti i stvarati, zato nimalo ne sumnjam u to da će moj kolega Zvonimir sve naše snove učiniti stvarnim i djeci u Jastrebarskom učiniti budućnost još blistavijom, napisao je Tin Petrunić.

Na početku svog obraćanja Tinu je na lijepim riječima zahvalio gradonačelnik Novosel koji je i ovom prilikom pozvao sve da zajedno rade za našu Jasku.

Prisutnima se obratio i Mihael Zmajlović, saborski zastupnik i predsjednik skupštine Zagrebačke županije, a prije svega Jaskanac koji je kroz svoj nesebični rad u mnogim segmentima doprinio razvoju Jastrebarskog i jaskanskog kraja, poručivši ovom prilikom kako će to činiti i ubuduće. Zmajlović je u svom govoru istaknuo kako je ponosan na Jasku i na Jaskance bez kojih grad ne bi bio to što jest, i pozvao državne institucije da konačno riješe problem prostora za jaskanske umirovljenike. 

Pljesak prisutnih izmamio je i govor potpredsjednika Hrvatskog sabora, Siniše Hajdaš Dončića, koji Jasku uvijek rado posjećuje, a koji je ovom prilikom istaknuo kako, kao država, još uvijek nismo uspjeli postići potrebnu decentralizaciju i omogućiti gradovima da se slobodnije razvijaju.

Potom su uspješnim srednjoškolcima i studentima uručeni Ugovori o stipendiji. Grad Jastrebarsko osigurao je za 2017./2018. čak 31 stipendiju, a u ime stipendista dirljivim se govorom zahvalila Ines Dolanjski-studentica Prometnog fakulteta u Zagrebu, smjer aeronautika, koja je nedavno primila Dekanovu nagradu za prosjek ocjena od 4,9.  Od 2012. Grad Jastrebarsko stipendira i dvije Vukovarske studentice, a od ove su godine Vukovar i Jastrebarsko, uz stipendije, povezani i preko bukve iz Perivoja Erdödy koja je zasađena uz Vukovarski vodotoranj s ciljem vječne povezanosti ova dva grada.

Ovogodišnjim laureatima koji su svojim osobnim uspjesima u radu i djelovanju pridonijeli razvoju i boljitku Grada Jastrebarskog, promicanju njegovih vrijednosti, položaja i ugleda, priznanja su uručili gradonačelnik Novosel i predsjednica Vijeća, Željka Kovačić. Nagrada Grada Jastrebarskog dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novaki, a Plaketa Grada tvrtki PA-VIN, Desinečkim tamburašima i Stjepanu Gomercu.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Predragu Bošnjaku posthumno, dobrom duhu Jaske o kojem je, za ovu priliku, snimljen i prigodni video, a njegov nesebični rad prisutni su uz emocije simbolično nagradili podužim pljeskom. 

Svojim nastupom svečanu sjednicu u povodu Dana grada uveličali su komorni ansambl Glazbene škole Jastrebarsko, balerine Baletnog studija Jastrebarsko, Desinečki tamburaši, te mlada jaskanska pjevačica Stela Rade.
I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | Gradsko vijeće

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!