Prijateljska gesta

02.04.2018. Za sportaše se oduvijek govorilo da su osim želje za pobjedom i uspjehom, realni, otvoreni, susretljivi, razumni, humani, ali i veliki prijatelji

Najbolji dokaz tim tvrdnjama je upravo nekolicina bivših nogometaša NK Jaska koja je odlučila da u svojoj organizaciji nekoliko puta godišnje posjeti svoje kolege nogometaše koji su zbog zdravstvenih situacija u starijim godinama manje pokretni. U našem gradu je inicijativa krenula na prijedlog Davorina Kopića koji s par istomišljenika i poznanika organizira posjete nekadašnjim legendama sporta i našega ponosnoga kluba. Nakon posjeta Branku Klepcu dok je bio smješten u staračkom domu u Pribiću, nastavilo se posjetom na staru godinu 2017. Pavlu Paji Obradoviću i ponovno Branku, koji je sada smješten u Gornjim Pavlovčanima kod obitelji Majcenović. Prilikom posjete našem Paji zatekli smo i tri osobe iz Švicarske koje je našem Jaskancu uputio nekadašnji golman Proletera iz Zrenjanina, zagrebačkog Dinama i Zagreba, Milan Šarović, inače dobar Pajin prijatelj. Kontakt se s prijateljima održava i telefonskim vezama ili susretom prilikom obljetnice NK Jaska. U siječnju 2016. proslavljena je s malim zakašnjenjem 90. obljetnica kluba na kojoj su se okupile brojne generacije, a bilo je i dirljivih susreta nakon dvadeset, trideset, četrdeset pa i više godina kad su se zadnji put neki suigrači vidjeli. 

Da bi nekako održali kontinuitet viđanja dogovaraju se ponekad i neki susreti i druženja. Krajem ožujka ove 2018. je nekadašnji igrač NK Jaska i stanovnik Jaske, Miodrag Peković, koji danas živi u Rijeci (za NK Jasku nastupao sredinom 60-tih prošloga stoljeća), doputovao u Jastrebarsko kod Pavla Obradovića. Tom prilikom se nekolicina zaljubljenika nogometaša okupila i ugodno poslijepodne provela u sjećanju na prošla vremena kad se nogomet igrao na neki drugi način i u nekim drukčijim situacijama. Okupljeno društvo se telefonom javilo još jednom našem dragom nogometašu, Tomislavu Grubeliću u Veliku Goricu i prvom će ga prilikom posjetiti. Do tog susreta i narednih dobro su došli svi istomišljenici i ljudi dobre volje, a svi mi koji se okupljamo želimo svim našim igračima brojnih generacija mnogo zdravlja, mira i sreće koja im je i te kako potrebna.
Zdenko Vuković Cena

TAGOVI | NK Jaska

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!