Prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja na popravni

07.10.2019. Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 3. listopada, članovi Vijeća nisu prihvatili konačni prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, pa će Odbor o prijedlozima još jednom raspraviti

Nakon burne rasprave koja je rezultirala i stankom, članovi Gradskog vijeća nisu se složili s konačnim prijedlogom Odbora za dodjelu ovogodišnjih javnih priznanja, pa je prijedlog povučen i Odbor će ponovno o njemu raspraviti. Ove je godine, naime, pristiglo čak 12 prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Jastrebarskog, i to 10 prijedloga za Nagradu Grada i 2 prijedloga za Nagradu za životno djelu. Članovi odbora na svojoj su sjednici donijeli zaključak o dodjeli samo tri priznanja, i to za dvije Nagrade Grada i jednu nagradu za životno djelo.

Prema reakcijama vijećnika, bilo je odmah jasno da ovakav prijedlog neće proći. Predsjednica Vijeća i predsjednica Odbora za dodjelu javnih priznanja pojasnila je da je na sjednici odbora od sedam, prisustvovalo samo pet članova, a za dodjelu priznanja svaki je prijedlog trebao dobiti većinu od četiri glasa, koliko su dobila samo tri prijedloga. Nakon burne rasprave, Odbor je ipak povukao svoj prijedlog i o njemu će ubrzo ponovo raspravljati, ovoga puta u punom sastavu. Tako će svi predloženi kandidati ponovo na raspravu na Odboru i to u prisutnosti i predlagača. Za Nagradu Grada stiglo je 10 prijedloga, i to za Miju Baltorinića, Vatrogasnu zajednicu Jastrebarsko, Damira Severinca, Božidara Balobana, Karate klub Jaska, Stolnoteniski klub Jaska, HPD Jastrebarsko, DVD Gornji Desinec, Mihaela Severinca i DVD Jastrebarsko. Dva su prijedloga za Nagrdu za životno djelo i to za Petra Fabijanića iz Domagovića i Stjepana Preprotića iz Jastrebarskog. Nakon sjednice Odbora ponovno će se ubrzo održati i sjednica Gradskog vijeća koje mora usvojiti konačni prijedlog Nagrada koje će laureatima biti dodijeljene na svečanoj sjednici u povodu Dana grada 13. studenog.

Članovi Gradskog vijeća ovom su prilikom raspravili i usvojili izvješća o radu Cesta i Groblja Jastrebarsko, Dječjeg vrtića radost, te izvješće o radu gradonačelnika u prvoj polovini ove godine.

I.K.

TAGOVI | Gradsko vijeće Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!