Promjene granica na dobrobit građana

12.02.2018. Gradonačelnici Jastrebarskog i Samobora sporazumno utvrdili granice na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana

 Neriješene granice između gradova često su uzrok problemima – nemogućnosti uređenja prometnica, dovođenja komunalne infrastrukture, općenito težem zadovoljavanju potreba građana. Stoga su, kao primjer drugima, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i samoborski kolega Krešo Beljak svečano 12. veljače u samoborskoj gradskoj vijećnici potpisali Sporazum o promjeni granica koji su prije toga usvojila gradska vijeća dva susjedna grada.

Radi se o utvrđivanju granice na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana, točnije području izvorišta Gornja Draga I i području nerazvrstane ceste Draga Svet. Japetić. Time su stvoreni uvjeti za poboljšanje komunalne infrastrukture na tom području, posebice za održavanje i izgradnju nerazvrstanih cesta.
Gradonačelnik Krešo Beljak posebno je istaknuo: „Riječ je o pravom primjeru suradnje razvijenih srednjoeuropskih gradova koji su u stanju svoje eventualne sporove i prijepore rješavati dogovorom i suradnjom, a ne stalnim odugovlačenjem rješavanja problema na štetu građana". Spomenuo je pritom i problem u rješavanju teritorijalnog spora na području Pavučnjaka te na njegovo rješavanje na ovako efikasan način pozvao zagrebačkog gradonačelnika Bandića.

Jaskanski gradonačelnik Novosel posebno je naglasio i konkretan primjer problema čijem će rješavanju upravo potpisani Sporazum pridonijeti, a to je izgradnja prometnice do izletišta na Japetiću, s kojim Grad Jastrebarsko ima velike planove.
-Zahvalio bih Gradu Samoboru i kolegi Beljaku na brzoj reakciji i spremnosti da se donesu konkretne odluke. Interes građana nam je na prvom mjestu, a to smo ovom prilikom i dokazali, dodao je Novosel.
Ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Šipački Breg, koja je administrativno u sastavu Grada Samobora, te pripisa u katastarskoj općini Sveta Jana, koja je administrativno u sastavu Grada Jastrebarskog, iznosi približno 10 500 m2, dok ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Sveta Jana te pripisa u katastarsku općinu Šipački Breg iznosi 8 856 m2.

P.A.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!