Promotivna akcija SDP-a “Zelena Hrvatska”

18.07.2015. Članovi jaskanskog SDP-a promovirali su danas u našem gradu reforme koje Ministarstavo zaštite okoliša i prirode provodi kako bi se osigurala zelena budućnost Hrvatske i bolja kvaliteta života naih građana

Jaskanski gradonačelnik, Zvonimir Novose i njegov zamjenik Domagoj Šlat pridružili su se danas prije podne članicama i članovima SDP-a Jaske na podjeli letaka i promotivnih platnenih vrećica u sklopu nacionalne akcije SDP-a "Zelena Hrvatska" kojom se želi informirati građane o uspješnim projektima i postignutim rezultatima zelenih politika Ministarstva zaštite okoliša i prirode kojima je stvoreno 11 000 zelenih radnih mjesta.

Naime, SDP promovira reforme koje Ministarstvo zaštite okoliša i prirode provodi kako bi se osigurala zelena budućnost Hrvatske i bolja kvaliteta života naših građana. Stvaranje zelene ekonomije dio je SDP-ovog plana za ekonomski rast Hrvatske kojim je  stvoreno 11 tisuća zelenih radnih mjesta. Ovi projekti za zelenu Hrvatsku postižu izvrsne rezultate.

Energetska obnova 15 000 obiteljskih kuća i 344 višestambenih zgrada omogućila je do 60% niže troškove energije za više od 67 000 građana. Projektima za razvoj sustava centara za gospodarenje otpadom, potrebne infrastrukture za sanaciju i zatvaranje svih postojećih odlagališta stvoreno je tisuće poslova za građevinski sektor tijekom gradnje i više od 1500 radnih mjesta u centrima kada se otvore. Također, štiti se hrvatske prirodne resurse investiranjem 400 milijuna kuna u infrastrukturu naših nacionalnih i parkova prirode i tako se stvaraju preduvjeti za održiv rast turizma, te da naši nacionalni i parkovi prirode postanu generator razvoja šire regije. 

Zaštitom okoliša čuvaju se brojna radna mjesta u građevinskom sektoru, u malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu te se kontinuiranim razvojem otvaraju nova. Ulaganjem u zelene projekte stvara se potencijal za eko turizam i uspješniji lokalni razvoj te se osigurava kvalitetu zelene Hrvatsku za buduće generacije. Više o svim mjerama možete pročitati na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode http://mzoip.hr/ i SDP-a http://www.sdp.hr/tag/zelenahrvatska/ .
I. Krčelić

TAGOVI | SDP Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!