Prvi festival jagoda & pjenušaca u Jastrebarskom

13.05.2019. Protekli vikend u našem gradu protekao je u znaku jagoda i pjenušaca u čijim su čarima posjetitelji mogli uživati degustirajući ih u različitim kombinacijama, u predivnom okruženju perivoja dvorca Erdödy

Naime, protekli vikend posjetitelji Festivala jagoda&pjenušaca imali su prilike dva dana uživati u svjetski poznatim i nagrađenim pjenušcima koji se proizvode na Plešivici kraj Jastrebarskog.

Tako je bilo izloženo preko 20 vrsta pjenušavih vina proizvođača obitelji: Ivančić, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Kunović, Tomac&Bajda, Tomac i Šember. Uz plešivičke pjenušce, posjetitelji su imali prilike degustirati i mirisne jagode proizvođača Udruge Jagodin prsten te tako osjetiti savršenu kombinaciju dara prirode i rada ljudskih ruku.

Festival su dodatno zasladile delicije kojih je glavni sastojak jagoda, a koje je u svojoj kuhinji pripremila gđa. Nada Golojuh.  

U sklopu ove eno-gastronomske manifestacije koja je održana u sklopu Europskog tjedna, održana je i vinska radionica na temu pjenušavih vina, ples na svili te skup Oldtimer-a, Oldtimer kluba Samobor.

Osim navedenog, posjetiteljima je bio predstavljen i novi suvenir - privjesak za ključeve s recikliranim čepom od jaskanskih pjenušaca.
„Nova manifestacija predstavlja pravilno razvijanje, ne samo vinskog turizma već i eno-gastronomskog turizma, uz vrhunski doživljaj različitih osjeta prilikom degustiranja“, poručili su iz Turističke zajednice Grada Jastrebarskog.

I.B.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko | TZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!