Prvo mjesto Josipa Lackovića

26.09.2019. U sklopu ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni održano je i natjecanje sportsko-rekreativnih zrakoplova u preciznom slijetanju na kojem je prvo mjesto osvojio Jaskanac Josip Lacković

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni uveličala je mala eskadrila sportsko-rekreativnih zrakoplova koja je nadlijetala svečanu i šarenu povorku izvođača u narodnim nošnjama, zaprega i konjanika koji su prolazili vinkovačkim ulicama. Među njima je bio i Jaskanac Josip Lacković za kojeg je ovo bio nezaboravan doživljaj, tim više što je na natjecanju u preciznom slijetanju osvojio prvo mjesto. U konkurenciji pet iskusnih pilota, od kojih su neki instruktori, presudilo je Lackovićevo iskustvo, vještina i disciplina koje su mu osigurale naslov prvaka.

Organizator i domaćin ovog natjecanje bio je Aeroklub Vrabac iz Vinkovaca.

-Oduševile su me Vinkovačke jeseni, a najsretniji sam bio kada sam na ovoj najvećoj manifestaciji tradicijske kulture u Hrvatskoj mogao pozdraviti i uživati u nastupu članova kulturno umjetničkih društava iz Slavetića i Draganića. To mi je bila velika inspiracija da i ja budem najbolji, i tako na najljepši način, zajedno s našim folklorašima, promoviram našu Jasku, rekao nam je Josip Lacković nakon povratka iz Vinkovaca.

Ivica Krčelić

TAGOVI | Josip Lacković | Vinkovačke jeseni

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!