Prvo sudjelovanje naših učenika u Erasmus plus programu

26.10.2016. Učenik 4.e razreda Leonard Lajnert i nastavnica Aleksandra Đ.P. Radošević jučer su se vratili iz Sindelfingena s četverodnevnog pripremnog susreta projekta Mladi za Europu u sklopu programa Erasmus+

Krajem studenog pet učenika naše škole bit će prvi predstavnici Hrvatske u ovom projektu koji se već sedmu godinu provodi u organizaciji ISPAS-a (Udruge gradova partnera grada Sindelfingena). Projekt okuplja mlade iz Engleske, Francuske, Italije, Poljske, Mađarske, Njemačke i ove godine Hrvatske, točnije Jastrebarskog, koji će s nastavnicima u pratnji zajedno pripremati predstavu na temu "Moje granice, naše granice, granice Europe".
-Projekt mi se sviđa jer sam upoznao nove i zanimljive ljude iz različitih dijelova Europe. Sviđa mi se i kreativan način rada, no najzahvalniji sam na stečenim prijateljstvima za koja se nadam da će trajati čitav život – istaknuo je Leonard Lajnert.

Cilj ove hvalevrijedne i iz fondova EU financirane akcije je zbližavanje i suradnja mladih iz cijele Europe na zajedničkom projektu- u ovom slučaju dramsko/ scenskog nastupa za perspektivniju budućnost u zajedničkoj Europi.
Kako je zgodno formulirao jedan od sudionika: "Evo, družimo se ovdje po cijele dane, izmjenjujemo svoja iskustva, uspoređujemo naše živote, snove i želje i zaključujemo da i nema nekih razlika. Zašto ih onda stvarati?!?"

Nadamo se da ovo neće ostati jedini projekt takve vrste jer obogaćuje ne samo sudionike već i one koji žele zajedničku, mirnu i perspektivnu budućnost u Europi.
A.R.

TAGOVI | Srednja škola Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!